• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Lufthansa Airbus A320

Viral Friday: Lufthansa Airbus A320
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Lufthansa Airbus A320. Afgelopen weekeinde kregen de inzittenden van een Airbus A320 de schrik van hun leven, vanwege zware rukwinden tijdens het landen in Hamburg. Dankzij het koelbloedige optreden van de 24-jarige co-pilote werd een vliegtuigramp ternauwernood voorkomen. Op plek 2, Jack Nicholson met Jack and Hill. Drievoudig Oscarwinnaar Jack Nicholson betuigt in een webvideo zijn steun aan de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Kanye Hands maakt de top 3 deze week compleet. Sinds 2006 is er een ware rage gaande op internet rondom het nummer "Harder, Better, Faster, Stronger" uit 2001 van het Franse duo Daft Punk. Na diverse clips waar de song centraal staat, doet ook het YouTube duo Barats & Bereta met het nummer Kanye Hands het erg goed. De muziekvideo werd in slechts twee weken 1,3 miljoen bekeken.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties.

Meer


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • @ Paul: Iedere week lees in met grote interesse je viral top 10. Recentelijk schreef ikzelf een artikel hier op MF met daarin een poll die bezoekers van MF hebben ingevuld.

  Hieruit bleek dat virals het meest gewild zijn op de marketingkalender van de marketeers die hebben gestemd. Ruim 20% van de stemmers koos hiervoor. In de reacties kwam ook de vraag naarvoren wat nou echte leuke Nederlandse virals zijn op dit moment. Jij lijkt mij hier bij uitstek de persoon voor om ons dit te vertellen ;-) Alleen valt het mij op dat er in jouw top 10 lijstjes weinig Nederlandse voorbeelden staan. Is het een idee om volgende week een compleet Nederlandse lijst te maken? Ik zou dat wel erg op prijs stellen. En andere MF lezers vast ook wel. Nederland is ten slotte geen Amerika....

  geplaatst op
 • op VKmag.com vind je elke vrijdag Hollands Heetste. Dat is een overzicht van commerciele virals die het op dat moment goed doen in Nederland. Hier de laatste:

  http://www.vkmag.com/magazine/hollands_heetste_part_29/

  geplaatst op
 • @ Bennie De virals zien er niet egt nederlands uit?

  geplaatst op
 • Sluit me aan bij Mark, er is zeker interesse in overzicht van Nederlandse virals. Heb deze vraag ook al eens gesteld aan Paul maar blijkbaar zijn er te weinig goede Nederlandse virals. Vraag me wel af of dat ligt aan de durf van adverteerders, de creativiteit van de bureaus of is de Nederlandse consument niet geinteresseerd in virals? Er zijn inmiddels wel aardig wat games voorbij gekomen uit Nederland, maar echte toppers in de vorm van video's maar heel beperkt.

  Misschien moeten we het omdraaien, wie kent goede Nederlandse virals?

  geplaatst op
 • Ah een medestander ;-)

  Lijkt mij toch dat bureau's als LaComunidad, Energize en Sense Studio's (om er zomaar een paar te noemen) wat cases hebben. Op hun websites kom ik ze wel tegen.

  En ik weet niet wie er achter het chocolade mannetje van Axe zit?

  En onze collegabloggers van Dutch Cowboys houden een channel bij, daar zitten ook NL inzendingen tussen.

  geplaatst op
 • URL Sense is http://www.sense-studios.com, zij hebben nu bijvoorbeeld de hiredorfired viral online.

  geplaatst op
 • @Mark: ik zou eens beginnen om de rubriek viral marketing door te spitten!

  geplaatst op
 • Waarschijnlijk zijn we in nederland al snel blij, want bijvoorbeeld Apekooi was een draak van een game maar heeft toch een gouden spin gekregen ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: goede tip, maar wel een hoog "viral friday" gehalte ;-)

  @Mark: op spinawards.nl kun je alvast kijken wat de gegadigden dit jaar zijn....

  Topper van NL bodem is natuurlijk onze Esmee Denters die inmiddels op YouTube op all time op nummer 1 staat denk ik. Haar video is inmiddels alweer bijna 15 miljoen maal bekeken.

  geplaatst op
 • Een aantal voorbeelden van NL viral games vind je op http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080313_viral_games_zijn_hot_in_nederland/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.