Consument shopt voor 4 miljard op internet

Consument shopt voor 4 miljard op internet

Nederlandse consumenten hebben vorig jaar naar verwachting voor bijna 4 miljard euro aan producten en diensten via internet gekocht. Dit meldde de brancheorganisatie Thuiswinkel.org donderdag. In 2006 werd nog ruim 2,8 miljard euro online besteed.

Thuiswinkel.org stelt dat het vertrouwen van consumenten in het betalen via internet langzaam stijgt. Toch constateert de organisatie dat bij een deel van de bevolking de perceptie heerst dat internettransacties niet veilig zijn. In Nederland zouden ongeveer 3,5 tot 4 miljoen mensen aarzelen via het web iets te kopen. Thuiswinkel.org pleit voor maatregelen die het vertrouwen in betalen op internet verbeteren. Zo zouden ook buitenlandse klanten via internetbankieren moeten kunnen betalen aan Nederlandse winkeliers. Verder pleit de organisatie onder meer voor de invoering van identificatie bij internettransacties. Op haar website doet Thuiswinkel.org 10 aanbevelingen voor online betalen in Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dat sluit dan mooi aan op de voorspellingen voor afgelopen jaar. Zouden die van dit jaar ook gehaald worden? Te weten 4 - 4,5 miljard. Zou de dreigende internationale malaise veel invloed op het consumentenvertrouwen gaan hebben? Ik denk dat de 4,5 wel gehaald gaat worden.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.