CNN lanceert user generated nieuwssite

12 februari 2008, 05:32

CNN lanceert user generated nieuwssiteNa de stortvloed aan initiatieven op het gebied van citizen journalism (of burgerjournalistiek), leek het er even op dat de belangstelling van de media zou afnemen. Niets is minder waar. Achter de schermen zijn partijen als New York Times, Reuters en CNN druk bezig met het uitrollen van hun user genereated nieuwsinitiateven. Zo schrijft Mike Shields deze week in MediaWeek over i-Report, de user generated nieuwssite van CNN.

i-Report werd in augustus 2006 gelanceerd en heeft sindsdien meer dan 100.000 nieuwsbijdragen ontvangen van gebruikers (waaronder politieke vragen via YouTube). Volgens Shields neemt het aantal inzendingen nog steeds toe en zijn er alleen al in januari meer dan 10.000 nieuwsbijdragen ingestuurd (waarvan ongeveer 10 procent ook daadwerkelijk wordt geplaatst).

Dat CNN serieus is met haar plannen voor i-Report blijkt wel uit het feit dat ze maar liefst 750.000 dollar hebben betaald voor de overname van de domeinnamen ireport.com en i-report.com (beide nog niet aktief). De nieuwe site die binnenkort zal worden gelanceerd, zal haar gebruikers nog meer inzetten in de nieuwsvorming (o.a. doordat de gebruikers zelf bepalen welke bijdragen wel of niet worden geplaatst).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!