Peter verhaar oprichter Alex.nl over Beleggen 2.0

11 februari 2008, 06:43

Peter Verhaar, oprichter van www.Alex.nl (1999), praat over de oprichting van Alex en de verkoop aan de Rabo en uiteindelijk aan Binck bank voor zo’n slordige 400 miljoen. Ze kregen 25% van de markt omdat de banken er 7 jaar over deden om de prijzen gelijk te trekken.

Hij is ervan overtuigd dat, naast het harde handellen, beleggen 2.0, het gebruik maken van de groep beleggers die elkaar systematisch ondersteunen de toekomst heeft en dat daar veel kansen liggen. Hij is weg bij Alex sinds 1 januari en heeft een non compete voor 6 maanden. Ik vroeg hem hoe het was om geen eigenaar te zijn van dit bedrijf en loonslaaf bij zo’n succes te zijn.

Peter Verhaar begon samen met Rene Frijters in 1995 voor de VEB (vereniging van effectenbezitters) om de prijs van het handellen van aandelen met 90% te verlagen tot grote irritatie van de grote banken.

In 1999 werd www.Alex.nl gestart door het duo met als eigenaar Labouchere, dat klinkt frans maar is een Nederlandse bank, eigendom van Aegon. Naast de goedkope prijs was het feit dat je automatisch kon beleggen en snel kon handellen voor beleggers essentieel. Het duurde tot 2006 voordat de prijzen van de grote banken gelijk getrokken werd dus ze konden jaren groeien zonder concurrenten waardoor Alex 25% van de handel had en Binck 12.5%.

Hij praat over de redenen waarom Rabo Alex als een zeer winstgevend bedrijf heeft afgestoten. Hoe ze een automatisch trading platform hebben geïntroduceerd wat superieure resultaten opleverde. Beleggen 2.0 is nu zijn interesse. Hij is lid van de www.virtualfloor.nl een dynamische online beleggingclub waar voortdurend alle markttrends mbv voip worden besproken en wat hij ziet als een grote toekomstkans.

Het is een erg leuk openhartig interview wat 20 minuten duurt!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

4 Reacties

  chi666

  Mooi interview Vincent


  11 februari 2008 om 09:56
  verhaar

  even taalkundig:

  het was bank labouchere (zonder streepje) en Aegon was de moeder


  11 februari 2008 om 14:55
  yvoschaap

  Interessant verhaal, maar klopt het dus dat Peter geen aandelen meer had na Labouchere? Complimenten voor Vincent die goed het verhaal over tafel krijgt. Graag vaker van dit soort videos!


  12 februari 2008 om 14:28
  eric van keimpema

  ierdeen die interesse heeft ion 2.0 beleggen moet zeker even een kijkje nemen op unitedmonkies.nl waar beleggers samen een – nu nog virtueel – beleggingsfonds beheren. Dit doen ze door te stemmen op aandelen. Aadelen met de meeste stemmen komen in het fonds. Sit eis ook handig voor zoeken van tips en trends en volgen van koersen. Discussies via microblogging maakt alles eenvouding.


  28 augustus 2009 om 08:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!