LaComunidad overgenomen door GroupM (WPP)

7 februari 2008, 17:32

Igor Beuker van LaComunidadGroupM, de inkoop- en backoffice-organisatie van de mediabureaus MindShare, Mediaedge:cia en Media-com, neemt interactief bureau LaComunidad over. Dat heeft WPP, het moederbedrijf van GroupM, vandaag bekend gemaakt. Feitelijk krijgt GroupM 75% van de aandelen van het bureau in handen (via: Adfoblog).

LaComunidad werd in 2003 opgericht door Igor Beuker, voormalig IAB voorzitter, en is gespecialiseerd in interactieve communicatie, word-of-mouth- en viral marketing. Ten behoeve van het meten van de effectiviteit van virale campagnes ontwikkelde het bureau de trackingtechnologie ViralTracker. Ruim een jaar geleden is LaComunidad op Marketingfacts gestart met Viral Friday, een wekelijks overzicht van de meest aansprekende virals.

WPP voegt LaComunidad toe aan de andere (online) mediabedrijven als Mindshare en Mediaedge:cia. LaComunidad werkt o.a. voor Univé, Colgate Palmolive, KLM Royal Dutch Airlines, Heineken en Wilkinson. Toeval of niet, precies een jaar geleden nam GroupM het Rotterdamse interactieve communicatiebureau Reddion over.

Igor, Paul en alle LaComunidaders, gefeliciteerd en succes met een nieuwe fase van het bureau!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Polle

  Igor, Paul en de rest, congrats! Mooie nieuwe kansen. Gaan we nog concrete dingen snel terugzien?


  8 februari 2008 om 13:11
  Debbie.B

  Ex scooters schijnen het erg goed te doen..


  8 februari 2008 om 19:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!