Reageren niet meer mogelijk bij Tweakers Vraag & Aanbod

5 februari 2008, 06:14

Nederlands grootste online IT-community Tweakers.net zet toch wel een opmerkelijke stap door te stoppen met de reactiemogelijkheid in de rubriek Vraag & Aanbod. Tweakers-oprichter Femme Taken zegt hierover:

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om reacties te plaatsen bij advertenties in Vraag & Aanbod. De reacties in Vraag & Aanbod waren bedoeld om vragen en antwoorden over het geadverteerde object te kunnen delen, maar helaas is gebleken dat er in veel gevallen niet op de gewenste wijze werd gebruiktgemaakt van de reactiemogelijkheid. (…) Een kleine groep was verantwoordelijk voor een buitensporige hoeveelheid reacties: de top-100 bestond uit gebruikers die 300 tot bijna 2000 reacties in V&A hadden geplaatst (…).

Via: Erwin Boogert

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Koen Roumen

  Zo opmerkelijk vind ik die stap eerlijk gezegd niet. Inbreng van een community is niet per definitie een toegevoegde waarde. Voor een onderdeel als Vraag & Aanbod kan ik me goed voorstellen dat de mogelijkheid tot reageren meer ellende dan toegevoegde waarde met zich meebrengt. Op Marktplaats en Ebay kan je ook niet reageren, eigenlijk was het al vreemd dat dat op Tweakers.net wel mogelijk was.


  5 februari 2008 om 07:52
  Bart

  Volgens mij is dit, ongewenst gebruikers gedrag (denk ook aan spam en gewoon vervelend doen), een van de nadelen van ‘Web 2.0’ waar nog niet echt een mooie oplossing voor is. Naast moderators is er meestal weinig aan te doen.


  5 februari 2008 om 09:14
  Jurgen

  Er waren veel zinloze reacties, maar veel reacties waren ook zeer nuttig te noemen. Zo werden er tips gegeven aan de verkoper en potentiële kopers en werden vragen vaak snel en afdoende beantwoord door mede-tweakers. Voor mij was dit juist een reden om regelmatig V&A;te bezoeken en hardware op V&A;aan te bieden en te kopen. Ik schrok er van toen de reactiemogelijkheid ineens niet meer werkte. Een hele stap terug. Door deze ingreep is er volgens mij een gat in de markt ontstaan. Wie vult ‘m?


  5 februari 2008 om 12:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!