Microsoft koopt Fast technologie voor $1.2 miljard

Microsoft koopt Fast technologie voor $1.2 miljard

Het bod van Microsoft op de Noorse zoekmachine FAST (bekend van AlltheWeb.com) is door de directie en de aandeelhouders geaccepteerd. Hiermee haalt Microsoft aanvullende technologie in huis die ze voornamelijk aan het Office pakket willen hangen. Daarnaast zal de technologie ook gebruikt worden om de resultaten van hun zoekdienst Live te verbeteren.

FAST is een zoektechnologie die voornamelijk binnen bedrijven en overheden gebruikt wordt om documenten, databases en andere applicaties te indexeren. Hiermee helpt het de medewerkers om snel alle beschikbare informatie binnen een bedrijf te doorzoeken. Door het binnenhalen van deze technologie versterkt Microsoft de concurrentiepositie ten opzichte van Google op het gebied van de (Desktop) Office applicaties. Google levert voor $50 per gebruiker per jaar een compleet aanbod aan diverse diensten (Webbased e-mail, tekstverwerking, spreadsheet en presentatie software) die met Google’s zoekdienst doorzocht kunnen worden. Microsoft gaat deze zoekfunctionaliteit nu ook aan hun Office pakket toevoegen om zo ook een completer productaanbod te creëren.

John Lervik, de CE van Fast Search beweert dat deze overname het wereldwijde marktleiderschap van FAST bevestigd. Microsoft verklaart dat de overname voornamelijk voor het Office product is maar dat de technologie ook zeker op andere vlakken ingezet kan worden.

Meer info:
Is FAST enterprise search better than Google’s?
Thoughts on Microsoft Buying Fast Search & Transfer


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Sorry voor het comment "spammen", maar ik heb even een klein vraagje. Ik ben een laatste jaars student Informatiekunde en ben op zoek naar een uitdagende bijbaan. De verwachting is er namelijk dat ik binnen 3 maanden tijd mn bachelor afsluit. Nu vroeg ik me af of er bedrijven zijn die op zoek zijn naar parttime mensen (voor zoekmachine optimalisatie en/of andere e-marketing banen) ?

  Graag hoor ik dat!

  Andrew

  geplaatst op
 • @Andrew

  Is idd niet echt netjes. Dit soort offtopic reacties zijn niet echt de bedoeling zoals jezelf al aangeeft met het woordje "spammen".

  geplaatst op
 • Mmm, vraag me af Andrew echt is of dat dit een testje is. Andrew zou toch anders wel een profiel met mailadres gemaakt hebben?

  geplaatst op
 • Inderdaad niet netjes en als er niet al een discussie was gevolgd had ik de reactie verwijderd. Andrew lijkt overigens wel echt een student, ik heb aan de achterkant zijn emailadres (van VU) en IP-adres.

  geplaatst op
 • Dan maar een reactie over het topic.
  Ik denk dat Microsoft een zeer goede zet doet op het gebied van Enterprise Search. FAST is namelijk al jaren marktleider volgens Gartner en Forrester (samen met Autonomy).
  Wanneer Microsoft in staat is de technologie ook succesvol toe te passen in Live en in Commerce Server (voor zoeken binnen eCommerce sites) versterkt het bedrijf het toch al brede portfolio.
  Met Dynamics, Sharepoint, Commerce Server en een goede zoekfunctionaliteit in die drie pakketten ondervang je een groot deel van de bedrijfsprocessen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.