General Motors lanceert GMnext

General Motors lanceert GMnext

General Motors Corporation (GM), tot voor kort het grootste automobielconcern ter wereld (sinds 2006 is dat Toyota), was altijd al een trendsetter als het gaat om social media. In november 2004 lanceerde GM haar eerste corporate blog en op 5 januari 2005 plaatste GM Vice Chairman Bob Lutz zijn eerste bericht op FastLane. En ondanks de kritiek, heb ik altijd bewondering gehad voor de wijze waarop GM de dialoog zocht met de consument.

Afgelopen week las ik bij Neville Hobson en Shel Holtz dat GM inmiddels een volgende stap heeft gezet op het gebied van social media met de lancering van GMnext, een dialoog-gebaseerd platform waar betrokken consumenten worden geinformeerd en met elkaar in discussie kunnen treden over energie, milieu, globalisering en andere factoren die het transport in deze eeuw zullen beinvloeden. De site bevat tal van web 2.0 elementen zoals een weblog, podcasts, rss-feeds en verhalen in foto’s en video’s die via social bookmarksites zijn te delen met anderen. Uiteraard valt er technisch nog veel te verbeteren, maar opnieuw laat GM zien waar online communicatie naar toe gaat de komende jaren.

Opmerkelijk is wel dat GM zich helemaal lijkt te storten op online video. Naast YouTube heeft het zich geregistreerd op diverse videoplatformen zoals Dailymotion, Google Video, Jubii en Revver. Ook video-georienteerde sociale netwerken als V:social en VMIX zijn daarbij niet vergeten. Overige sociale network sites als del.icio.us, Flickr, Facebook, Hyves, MySpace en Twitter zijn ze daarbij helemaal vergeten. Reden voor mij om deze voor ze te registreren. Als ze me uitnodigen voor een bak koffie op het hoofdkantoor van GM, dan zal ik met alle plezier deze accounts overdragen ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Just in case someone from GM will read this post, for a cup of coffee at the hq in Detroit I will transfer all my accounts to GM ;-)

  GM laat met GMnext overigens prima zien met wat ik voor ogen had bij Energie 2.0. Ben benieuwd of één van de energieleveranciers het oppakt en we binnenkort Eneco 2.0, Essent 2.0 of Nuon 2.0 mogen verwachten. Iemand?

  geplaatst op
 • Wat een Bla bla bla video zeg. Ik ben tot de twee minuten van deze reclame film gekomen. Wie bied er meer?

  @Marco
  Doe ze de groeten van me tijdens de koffie :)

  geplaatst op
 • Vind je het echt blabla Martin? Het blijven gladde Amerikanen maar de opzet lijkt me prima toch?

  geplaatst op
 • Goede actie van GM, leuke opzet.

  geplaatst op
 • Ikzelf heb 3 jaar lang voor GM Europe gewerkt voor het autoonderdelenmerk ACDelco. Ik heb toen een mooie site gelanceerd met weblog, video's, gehemaal web 2.0. Het toenmalige management moest daar niks van weten en tot op heden hebben ze de site uit te lucht gehaald (http://www.acdelco.nl, op deze site zijn ze trots). Nu vind ik het erg grappig om te lezen dat GM USA nu wel zo'n dergelijke site heeft gelanceerd. Zo zie je maar hoe krom zo'n log bedrijf kan werken. Al met al, ziet de site er wel erg leuk uit!!

  geplaatst op
 • Mooie actie Marco! ;)

  Ik weet niet of de user "GMblogs"al geregistreerd was, maar ik kreeg net te horen dat ze via dat kanaal gaan twitteren: http://twitter.com/GMblogs

  geplaatst op
 • Ha Marco, via Twitter vroeg je waar de BNR-column na te luisteren was. Dat kan via de website van BNR (het was in het programma Marktveroveraars).

  Maar nog sneller vind je hem op mijn podcast-site.

  Zie ook de P.S. ... misschien krijgen we voor Vimeo en Last-FM nog een koekje bij de koffie :-)

  geplaatst op
 • Hallo Marco,

  Ik werk voor een communicatie agentschap en we helpen GM met een aantal activiteiten die verband houden met GMNext. Wij willen je met veel plezier het bewuste kopje koffie aanbieden ...:)
  George

  geplaatst op
 • @George: deze reactie had ik dus helemaal gemist. Dank voor je telefoontje en ik zie de uitnodiging graag tegemoet!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.