De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas


De Consumer Electronics Show (CES) 2008 preview in Las Vegas from vincente on Vimeo.

CES, de grootste internationale consumenten electronica show in Las Vegas gaat morgen weer van start. De komende dagen nemen 100.000 CES-bezoekers maar liefst 50 procent van de 200.000 beschikbare kamers in Las Vegas in beslag. De onderliggende technologieen op de beurs zijn niet de focus van Marketingfacts, maar het is zeker interessant om eens te kijken wat we de komende tijd allemaal op ons af zien komen.

Alle bekende bloggers zitten straks samen in CES BlogHaus (o.a. mensen van Engadget, Robert Scoble, etc) en we zullen de komende dagen ongetwijfeld veel (video)verslagen te zien krijgen. Ik ben in Las Vegas op uitnodiging van Sony en zal samen met blogcollega Cem Yildiz verslag doen.

Gisteren was er een Perspreview evenement waar duizenden journalisten keken naar 300 fabrikanten die elk 5000 dollar betaalde voor een tafeltje om de journalisten in een rustige omgeving (het was een heksenketel!) te ontmoeten. In bovenstaande video geef ik in 5 minuten alvast een preview waarin we o.a. het volgende voorbij zien komen:

 • De SanDisk flash harddisk van 64 gigabyte, licht supersnel en nog duur maar wel de toekomst.
 • Een heerlijk stuk speelgoed: Een robot webcam van WoWee die je via Wifi kunt besturen met je mobiele telefoon en je PC voor $299.
 • ETON Corp heeft een FM radio die wordt opgeladen met een handcrank en zonnecellen, vergroening van de gadgets.
 • Je podcast via phonecasting.com eenvoudig op je telefoon beluisteren. Je krijgt gratis een eigennummer.
 • Een demo van wireless USB, connect een camera met de printer en de PC. In 2008 de eerste producten in 2009 wordt het massaal.
 • Een voorbeeld van een Linux/google telefoon. Te koop voor $200 met in maart het Google Android systeem.
 • Je MP3 muziek uit iTunes, MediaPlayer en op je PC op je HIFI stereo beluisteren via de Logitech Squeezebox met een prachtige afstandsbediening met kleurenscherm. Een concurrent van Sonas maar dan voor 400 euro.
 • De Yoggie GateKeeper Pro waarmee je simpel veilig werken op internet kan werken. Je stopt de linux PC, die verborgen is in een USB stick erin en alle virus scanners, fishing preventie en maleware software wordt tegengehouden zonder je pc te belasten. $99 met een update licentie van 3 jaar. Linux in een USB Stick?
Een tweede filmpje gaat over VPAD een innovatie die op mij de meeste indruk heeft gemaakt. Viable ontwikkelde VPAD, een commicatietablet waarmee dove mensen met elkaar via internetvideo communiceren. Kijk vooral hoe deze mensen communiceren en het uitleggen. Sign language gaat 3x zo snel als gewoon praten en als je naar dit filmpje kijkt waar een tolk naar de engineer kijkt en zeer snel moet praten om hem bij te houden, dan kun je je er iets bij voorstellen. Je hebt daarom hele hoge kwaliteit nodig van minimaal 30 frames per seconde. De oprichters van Viable zijn doof. De pressrelease staat op viable.net en het eerste commentaar op deafread.com.


To be continued


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Uitstekende eerste indruk van CES Vincent; zie uit naar jullie verslagen. Veek plezier daar!

  geplaatst op
 • Ik moet toch echt eens gaan kijken hoe ik iemand er van overtuigd krijg dat dit ook voor het onderwijs een interessante plek is om naar toe te gaan! ;-)

  geplaatst op
 • Altijd leuk, nieuwe gadgets..
  Maar die opwind lamp ligt ook nu al voor 10 euro bij de Praxis. De meerwaarde van een fm-radio en wat zonnecellen lijken me minimaal in een dergelijk apparaat..

  geplaatst op
 • @vincent: thanx voor je informatieve video. Leuk om een paar sneak previews te zien. Have fun en wordt graag verder bijgepraat over de nieuwste trends en gadgets.

  geplaatst op
 • Hi Vincent,

  Enjoyed the sneek peeks. Eton is a bit cheeky saying the wind-up FM radio is new. Been out since 2005 = bought one in Akihabara. I hope that Sony will sieze the advantage they have with Blu-Ray and invest more time and energy in the PS3 this year. On-line gaming is rubbish compared to XBox. You really like the Kindle? Safe journeys.

  geplaatst op
 • Interessant stukje video, helder weergegeven in de tekst -voor de doven neem ik aan;) -

  geplaatst op
 • Ook een interessant overzicht van CES 2008 op Gizmodo (met dank aan @gvenk).

  Begreep van @vincente dat de beide gadgetblogs Gizmodo en Engadget elk met een man of 10 aanwezig zijn op CES 2008 om alles te verslaan. Big business die gadgetblogs!

  geplaatst op
 • Vincente, heb je ook de CES-keynote van Bill Gates gezien en gehoord? Wat vond je daar van?

  Op Emerce een kort verslag met o.a. het volgende over Vista:

  (...) Verder ging het eigenlijk heel goed met Microsoft. Zeker 100 miljoen mensen gebruiken Vista, en zeker 400 miljoen Windows Live. Het aantal Windows Mobile gebruikers gaat dit jaar van 10 naar 20 miljoen. Van de XBox zijn 17,7 miljoen exemplaren verkocht, maar belangrijker is de 3,58 miljard dollar die Microsoft verdient aan games en diensten met alleen al 10 miljoen leden voor de onlinedienst XBox Live. En die kunnen straks ook naar films kijken, want MGM biedt straks al zijn legendarische speelfilms films via de XBox aan.

  Ook met de Mediaroom IPTV-dienst gaat het best aardig, met 1 miljoen abonnees die straks bij BT een XBox kunnen kopen die ook als decoder voor digitale tv fungeert. En geen kwaad woord over de draagbare mediaspeler Zune. Ook daarmee gaat het zo goed dat die nu eindelijk ook buiten Noord Amerika gelanceerd gaat worden.

  Gates zal zich na zijn vertrek in juli 2008 nog met enkele projecten binnen Microsoft bezighouden, maar liet in het midden welke dat zijn. Wel demonstreerde hij een mobiele navigator die zijn omgeving herkent en daarover nadere informatie kan geven. Na een partijtje virtueel gitaar was Gates plots van het toneel verdwenen. Alleen het Elvis has left the building ontbrak nog. (...)

  geplaatst op
 • Vincen, het verhaal over Viable is inderdaad zeer interessant. Top, ben wel benieuwd naar de andere video's en nieuwe dingen. Good work.

  geplaatst op
 • Nieuwe High definitions filmpje erop gezet via Vimeo. Kijk eens! . Kwaliteit is meesterlijk met gewoon 1 mbit streams. Full screen.

  @marco Bill Gates was boring. Begon met een geeky filmpje over zijn laatste dag. Saai na 2 minuten. Hij is gewoon geen goede spreker. Geen nieuwe aankondingen. Kijk zelf op keynote bill

  @elja je hebt gelijk. Was meer de trend om overal GROEN te zien. Bedrijven halen afval op en doen moeite om verantwoordelijk over te komen. Is echt een stevige verandering. Groen is nu hip in de corperate wereld. VC's, Politici, Business, startups, een groene golf.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.