De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas

6 januari 2008, 15:10

De Consumer Electronics Show (CES) 2008 preview in Las Vegas from vincente on Vimeo.

CES, de grootste internationale consumenten electronica show in Las Vegas gaat morgen weer van start. De komende dagen nemen 100.000 CES-bezoekers maar liefst 50 procent van de 200.000 beschikbare kamers in Las Vegas in beslag. De onderliggende technologieen op de beurs zijn niet de focus van Marketingfacts, maar het is zeker interessant om eens te kijken wat we de komende tijd allemaal op ons af zien komen.

Alle bekende bloggers zitten straks samen in CES BlogHaus (o.a. mensen van Engadget, Robert Scoble, etc) en we zullen de komende dagen ongetwijfeld veel (video)verslagen te zien krijgen. Ik ben in Las Vegas op uitnodiging van Sony en zal samen met blogcollega Cem Yildiz verslag doen.

Gisteren was er een Perspreview evenement waar duizenden journalisten keken naar 300 fabrikanten die elk 5000 dollar betaalde voor een tafeltje om de journalisten in een rustige omgeving (het was een heksenketel!) te ontmoeten. In bovenstaande video geef ik in 5 minuten alvast een preview waarin we o.a. het volgende voorbij zien komen:

 • De SanDisk flash harddisk van 64 gigabyte, licht supersnel en nog duur maar wel de toekomst.
 • Een heerlijk stuk speelgoed: Een robot webcam van WoWee die je via Wifi kunt besturen met je mobiele telefoon en je PC voor $299.
 • ETON Corp heeft een FM radio die wordt opgeladen met een handcrank en zonnecellen, vergroening van de gadgets.
 • Je podcast via phonecasting.com eenvoudig op je telefoon beluisteren. Je krijgt gratis een eigennummer.
 • Een demo van wireless USB, connect een camera met de printer en de PC. In 2008 de eerste producten in 2009 wordt het massaal.
 • Een voorbeeld van een Linux/google telefoon. Te koop voor $200 met in maart het Google Android systeem.
 • Je MP3 muziek uit iTunes, MediaPlayer en op je PC op je HIFI stereo beluisteren via de Logitech Squeezebox met een prachtige afstandsbediening met kleurenscherm. Een concurrent van Sonas maar dan voor 400 euro.
 • De Yoggie GateKeeper Pro waarmee je simpel veilig werken op internet kan werken. Je stopt de linux PC, die verborgen is in een USB stick erin en alle virus scanners, fishing preventie en maleware software wordt tegengehouden zonder je pc te belasten. $99 met een update licentie van 3 jaar. Linux in een USB Stick?

Een tweede filmpje gaat over VPAD een innovatie die op mij de meeste indruk heeft gemaakt. Viable ontwikkelde VPAD, een commicatietablet waarmee dove mensen met elkaar via internetvideo communiceren. Kijk vooral hoe deze mensen communiceren en het uitleggen. Sign language gaat 3x zo snel als gewoon praten en als je naar dit filmpje kijkt waar een tolk naar de engineer kijkt en zeer snel moet praten om hem bij te houden, dan kun je je er iets bij voorstellen. Je hebt daarom hele hoge kwaliteit nodig van minimaal 30 frames per seconde. De oprichters van Viable zijn doof. De pressrelease staat op viable.net en het eerste commentaar op

deafread.com.

To be continued

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

7 Reacties

  media

  Uitstekende eerste indruk van CES Vincent; zie uit naar jullie verslagen. Veek plezier daar!


  6 januari 2008 om 15:53
  Pierre

  Ik moet toch echt eens gaan kijken hoe ik iemand er van overtuigd krijg dat dit ook voor het onderwijs een interessante plek is om naar toe te gaan! 😉


  6 januari 2008 om 16:54
  Elja

  Altijd leuk, nieuwe gadgets..

  Maar die opwind lamp ligt ook nu al voor 10 euro bij de Praxis. De meerwaarde van een fm-radio en wat zonnecellen lijken me minimaal in een dergelijk apparaat..


  6 januari 2008 om 17:42
  Ronald ter Voert

  @vincent: thanx voor je informatieve video. Leuk om een paar sneak previews te zien. Have fun en wordt graag verder bijgepraat over de nieuwste trends en gadgets.


  6 januari 2008 om 19:12
  Jonathan Marks

  Hi Vincent,

  Enjoyed the sneek peeks. Eton is a bit cheeky saying the wind-up FM radio is new. Been out since 2005 = bought one in Akihabara. I hope that Sony will sieze the advantage they have with Blu-Ray and invest more time and energy in the PS3 this year. On-line gaming is rubbish compared to XBox. You really like the Kindle? Safe journeys.


  6 januari 2008 om 22:22
  jpschadde

  Interessant stukje video, helder weergegeven in de tekst -voor de doven neem ik aan;) –


  7 januari 2008 om 01:17
  jwenl

  Vincen, het verhaal over Viable is inderdaad zeer interessant. Top, ben wel benieuwd naar de andere video’s en nieuwe dingen. Good work.


  7 januari 2008 om 05:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!