YouTube Video Top 10 2007

1 januari 2008, 11:00

Aan het eind van vorig jaar was iedereen druk met lijstjes. De mensen achter YouTube ook. Op verzoek van de gebruikers heeft de redactie een top tien lijst van video’s samengesteld. De redactie van YouTube heeft zich gebaseerd op het aantal keren dat video’s bekeken, besproken en gedeeld zijn (via: Nu.nl).

‘Battle at Kruger’ staat op nummer 1: adembenemend schouwspel. En Esmee Denters staat met een cover van Justin Timberlakes ‘What goes around’ (video, YouTube) op nummer 4. Goed gedaan, Esmee. Vond ook Justin: ‘Ze zingt mijn liedje beter dan ik!’ zegt hij aan het einde van het filmpje, dat ongeveer 13 miljoen keer bekeken is.

Ook Chris Crocker met zijn emotionele oproep ‘LEAVE BRITNEY ALONE!’ (video, YouTube) ontbreekt niet. Kijk voor de hele top 10 op het weblog van de redactie van YouTube (gisteren nog aanwezig, maar kan hem nu opeens niet meer vinden, vreemd. DC maakte een screenshot).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  mgvandenbroek

  Kijk, dat is zo een stuk beter! Toch niet helemaal scherp na oudjaarsavond… Ik zie trouwens, dat het een top 9 blijkt te zijn. Nou ja.


  1 januari 2008 om 12:48
  Ralph

  Terechte nummer 1! Wat een mooi filmpje is dat!


  2 januari 2008 om 11:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!