Dutch Bloggies wijzigen opnieuw koers in nominatieronde

27 december 2007, 08:53

Vanmorgen vroeg ik me al af of ze nu de weg kwijt zijn of dat ze ‘m juist weer hebben teruggevonden. Feit is dat de organisatie van de Dutch Bloggies heeft besloten om per 1 januari 2008 het nominatietraject voor de jaarlijkse weblogprijzen aan te passen en open te stellen voor iedereen die een weblog wil nomineren. Het is niet meer noodzakelijk om ook eigenaar van de weblog te zijn.

Op 1 december is de nieuwe editie van de Dutch Bloggies van start gegaan met een nieuwe wijze van nomineren. Om mee te dingen naar een prijs in een van de categorieën moest men als eigenaar van de weblog een unieke code op de site plaatsen. Alleen na controle van deze code werd de weblog toegevoegd aan de longlist van genomineerden. Hierdoor zijn in 1 maand 210 weblogs toegevoegd aan de lijst. Deze manier van kandideren heeft echter veel kritiek gekregen en we begrijpen deze kritiek. Niet alle weblogs schrijven zich in, waardoor veel weblogs geen kans maken op een Dutch Bloggie. Daarom hebben we besloten om per 1 januari 2008 de nominatie ronde weer geheel openbaar te stellen voor iedereen die een weblog wil nomineren. Alle genomineerde weblogs, inclusief de 210 die al zijn opgegeven, gaan door naar de volgende ronde. We maken geen top 10 of top 20 lijsten meer van de genomineerden. Alle genomineerden hebben dus evenveel kans. Of hij nu 1 keer of 100 keer is genomineerd, het is 1 nominatie.

Het verdere verloop van de Dutch Bloggies blijft ongewijzigd. De nominatieronde eindigt op 31 januari waarna achtereenvolgens de longlist en de shortlist bekend worden gemaakt. De jury zal uit de shortlist de winnaars kiezen. De publieksprijs begint in februari. Het publiek kan dan stemmen op de Meest Populaire Weblog.

Waarom deze koerswijziging?

Na de laatste editie van de Dutch Bloggies hebben we gekeken naar de kritiek op de prijzen en bedacht wat we konden verbeteren. De keuze om voor een kandidering te gaan leek ons een goede. Maar in de praktijk merken we dat de blogosfeer juist het zelf nomineren wel op prijs stelde. Een duidelijk geval van niet goed luisteren waarvoor wij dan ook onze excuses aanbieden. De nominatieronde komt dus weer terug. Enige verschil is dat dat er geen top 10 wordt gemaakt en dat alle nominaties naar de volgende ronde gaan.

Hebben de 210 eerdere nominaties een voorkeurpositie in de bepaling van de shortlist?

We zijn erg blij met alle nominaties die nu al binnen zijn. Maar we willen het traject niet weer nodeloos complex maken door een verschil aan te brengen tussen de eigen kandideringen en de nieuwe nominaties.

Waarom veranderen jullie zo vaak de regels?

Dat is helaas het geval en dat spijt ons. Na de laatste editie kregen we het gevoel dat we op een verkeerd spoor zaten, maar we zijn gelukkig terechtgewezen door de blogosfeer. Vervelend dat dit op zo’n laat moment gebeurt maar we zijn wel blij dat het gebeurt. Laat dit de laatste keer zijn.

Bron:

http://www.dutchbloggies.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Joost

    Nee, nu nemen we de ‘Dutch Bloggies’ wel serieus… *proest*


    28 december 2007 om 09:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!