Meerdere faillissementsaanvragen voor Commodore

17 december 2007, 21:34

Ook elektronicabedrijf Commodore lijkt in zwaar weer te verkeren. Naar verluidt hebben meerdere partijen het faillissement aangevraagd en inmiddels heeft ook het personeel van Commodore ter zekerheidsteling van het inkomen een vergelijkbare juridische procedure moeten opstarten. Directeur Ben van Wijhe gaf vorige week in FEM Business al aan dat er grote problemen waren. “Er zijn inderdaad achterstanden ontstaan in salarisbetalingen. En sinds juni hebben wij de pensioenpremies niet afgedragen. Overigens komt het wel vaker voor dat bedrijven daar een of twee kwartalen mee achterlopen.”

Het bedrijf moest in 2007 al inkrimpen van ruim vijftig naar nu twintig medewerkers. Van Wijhe gaf aan het heel vervelend te vinden dat het huidige personeel zit te wachten op het inkomen. “Met de funds die komende dagen binnenkomen zal het personeel worden betaald,” beloofde van Wijhe vorige week nog aan zijn employees. Commodore zou eerder dit jaar al overgenomen worden door Tulip waarvan het eerder voor 24 miljoen euro de handelsnaam had gekocht. Tulip zag echter onvoldoende zekerheden in de ontwikkeling van het Commodore productportfolio. Extern kapitaal was al moeilijk te vinden waardoor het bedrijf naar eigen zeggen eerder een beursgang in Londen misliep. Komende woensdag wordt duidelijk of directeur van Wijhe inderdaad het benodigde kapitaal heeft weten te bemachtigen of dat het merk Commodore voor een tweede keer geconfronteerd gaat worden met een faillissement.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Melvin

  Met van die bandjes die je dan steeds moest terugspoelen voor een spelletje pacman…zucht


  18 december 2007 om 09:26
  Erik Dijkstra

  Erg jammer.

  Ik kwam inderdaad een poosje terug tot de ontdekking dat ze nog actief waren. Was teleurgesteld toen ik ontdekte dat het niets met de oude consoles van doen had.

  .. Toch raar, ze kunnen zoveel nog met dat merk doen. Laten ze bijvoorbeeld kleding uit gaan brengen, met een retro gaming tint!


  18 december 2007 om 10:57
  neoMagic

  Zonde inderdaad… mogelijkheden te over maar waarom doen ze het niet?! De gamingindustrie zou toch zeker een logischere keuze zijn in plaats van MP3-spelers en dergelijke… Nu is het redden wat er nog te redden valt.. 🙁

  PS: Spelfout in de eerste zin: “Commodore verkeer_T_ in zwaar weer”


  18 december 2007 om 13:52
  hidde tuinstra

  een heruitgave van de C64 zou ik direct oppikken!


  19 december 2007 om 13:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!