Liberty.TV failliet?

Liberty.TV failliet?

Nauwelijks 9 maanden na de start van het digitale reiskanaal Liberty.TV moet het management de handdoek al in de ring gooien. Komende woensdag zal de directie van eigenaar Digital Traveler een surseance aanvragen bij de Rechtbank in Amsterdam. De belangrijkste aandeelhouders konden het vorige week niet eens worden over de te volgen koers waardoor nu aan dit leuke initiatief een abrupt einde lijkt te komen. Het kanaal brengt in licentie reisprogramma’s, achtergronden, documentaires en infotainment rondom het thema. LibertyTV dacht bij de start al in 2009 een omzet voor verkochte reizen van 300 miljoen euro in 2009 te kunnen realiseren. Liberty.TV werd sinds april dit jaar ondermeer doorgegeven via de kabelnetwerken van @Home en UPC.

Een hard gelag voor de 6 werknemers van Liberty.TV, en dat in een week waarin themakanalen Carchannel, LiteTV en C-ClassicTV (beperkte) doorgifte in de kabelmarkt voor elkaar hebben gekregen. Het management van Liberty.TV is inmiddels met meerdere partijen in gesprek over een eventuele doorstart. Dat zou met een beetje inzicht moeten lukken want er is absoluut een markt voor een digitale reiszender in Nederland. Maar dan breder gepositioneerd dan het huidige model met een digitaal themakanaal en een niet zo heel bijzondere website. Dit is feitelijk het probleem voor digitale themakanalen want ook praatzender Het Gesprek ervaart met een paar duizend kijkers per dag hoe moeilijk het is om te overleven met een mono-media product.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Moet eerlijk zeggen dat het me niet verrast als Liberty TV failliet wordt verklaard. Ik heb tijdens de recente Emerce Travel Insight met kromme tenen zitten luisteren naar Jacob Verschuur van Liberty TV. Met alle respect voor Verschuur, maar met een dergelijk verhaal krijg je Liberty TV niet verkocht. Niet aan de kabelboeren, niet aan de adverteerders en ook niet aan investeerders.

  geplaatst op
 • "Een hard gelach voor de 6 werknemers." Ik vrees dat die werknemers niet echt veel gelachen hebben vandaag. Ditmaal is een taalcorrectie toch echt even op z'n plaats: "... een hard gelag."

  geplaatst op
 • @Marco: Wat voor verhaal had Verschuur dan over LibertyTV. Voor zover ik het weet, krijgen de kabelboeren een percentage van de omzet die voortkomt uit de verkopen via LibertyTV. Dat is voor de kabelbedrijven toch wel een goed verhaal? Het is trouwens ook de reden dat @Home LibertyTV bijvoorbeeld op kanaal 12 heeft geplaatst, ze hebben er zelf ook baat bij dat de zender goed bekeken wordt.

  geplaatst op
 • @Jorn: om eerlijk te zijn, Verschuur had helemaal geen verhaal en dat was nu juist het probleem. Je kunt het nog online bekijken:
  http://www.youtube.com/watch?v=r3eJyasXE1Q

  geplaatst op
 • Jeroen, nu je toch lekker taalkundig bezig bent(dank je trouwens)kan je me dit "een incest plegend kinderziekenhuis, een copulerende apotheek"nog eens uitleggen? :)

  geplaatst op
 • Mm, inderdaad, die presentatie is erg. Ben na minuut of tien al zo'n beetje in slaap gevallen...

  geplaatst op
 • "Liberty.TV werd sinds april dit jaar doorgegeven via de kabelnetwerken van @Home, Essent en UPC.."

  Lachen :-) Televisie uit het stopcontact bij Essent. Zo ver is het (helaas nog niet).
  @Home heeft niets meer te maken met Essent trouwens!

  "want er is absoluut een markt voor een digitale reiszender in Nederland"

  Erhm,...Albert, Liberty TV was geen regulier digitaal kanaal, maar een verkoopkanaal oftewel een reisHOMESHOPzender met als voornamelijk doel het verkopen van reizen via haar kanaal. Vreemd dat je dat niet vermeld, want dat is iets anders dan een kanaal dat aan reisprogramma's doet...(zoals Travel Channel bijvoorbeeld!)

  PS> Albert, wat of wie is je BRON voor je verhaal eigenlijk?

  geplaatst op
 • PS2> Neem aan dat Liberty TV Vlaanderen en Liberty France/Belgique/Luxembourg buiten deze surceance staan? (hebben andere eigenaren!)

  geplaatst op
 • David, staat indrdaad een beetje raar, heb het aangepast. Met een reiszender wordt het thema bedoeld niet de configuratie.

  geplaatst op
 • @Jorn: sinds de nieuwe zenderindeling bij @Home zit liberty TV op kanaal 212, in het Kennis en Nieuwspakket waarvoor extra betaald moet worden. Liveshop zit wel in het basispakket, op kanaal 16. Blijkbaar is Liveshop voor de kabelaar aantrekkelijker dan LibertyTV.

  geplaatst op
 • Blijkbaar betaalt LiveShop de kabelaars meer dan LibertyTV als je dat met aantrekkelijk bedoelt?....

  geplaatst op
 • De formule klopt van geen kant. Er zijn betere alternatieven op de markt, die wel succes hebben.

  geplaatst op
 • Richard, welke betere alternatieven in de reismarkt of welke andere branche bedoel je?

  geplaatst op
 • Emerce: Geen doorstart LibertyTV

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.