Liberty.TV failliet?

17 december 2007, 20:03

Nauwelijks 9 maanden na de start van het digitale reiskanaal Liberty.TV moet het management de handdoek al in de ring gooien. Komende woensdag zal de directie van eigenaar Digital Traveler een surseance aanvragen bij de Rechtbank in Amsterdam. De belangrijkste aandeelhouders konden het vorige week niet eens worden over de te volgen koers waardoor nu aan dit leuke initiatief een abrupt einde lijkt te komen. Het kanaal brengt in licentie reisprogramma’s, achtergronden, documentaires en infotainment rondom het thema. LibertyTV dacht bij de start al in 2009 een omzet voor verkochte reizen van 300 miljoen euro in 2009 te kunnen realiseren. Liberty.TV werd sinds april dit jaar ondermeer doorgegeven via de kabelnetwerken van @Home en UPC.

Een hard gelag voor de 6 werknemers van Liberty.TV, en dat in een week waarin themakanalen Carchannel, LiteTV en C-ClassicTV (beperkte) doorgifte in de kabelmarkt voor elkaar hebben gekregen. Het management van Liberty.TV is inmiddels met meerdere partijen in gesprek over een eventuele doorstart. Dat zou met een beetje inzicht moeten lukken want er is absoluut een markt voor een digitale reiszender in Nederland. Maar dan breder gepositioneerd dan het huidige model met een digitaal themakanaal en een niet zo heel bijzondere website. Dit is feitelijk het probleem voor digitale themakanalen want ook praatzender Het Gesprek ervaart met een paar duizend kijkers per dag hoe moeilijk het is om te overleven met een mono-media product.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

12 Reacties

  media

  Moet eerlijk zeggen dat het me niet verrast als Liberty TV failliet wordt verklaard. Ik heb tijdens de recente Emerce Travel Insight met kromme tenen zitten luisteren naar Jacob Verschuur van Liberty TV. Met alle respect voor Verschuur, maar met een dergelijk verhaal krijg je Liberty TV niet verkocht. Niet aan de kabelboeren, niet aan de adverteerders en ook niet aan investeerders.


  17 december 2007 om 20:35
  jeroenmirck

  “Een hard gelach voor de 6 werknemers.” Ik vrees dat die werknemers niet echt veel gelachen hebben vandaag. Ditmaal is een taalcorrectie toch echt even op z’n plaats: “… een hard gelag.”


  17 december 2007 om 20:39
  Jorn Agterberg

  @Marco: Wat voor verhaal had Verschuur dan over LibertyTV. Voor zover ik het weet, krijgen de kabelboeren een percentage van de omzet die voortkomt uit de verkopen via LibertyTV. Dat is voor de kabelbedrijven toch wel een goed verhaal? Het is trouwens ook de reden dat @Home LibertyTV bijvoorbeeld op kanaal 12 heeft geplaatst, ze hebben er zelf ook baat bij dat de zender goed bekeken wordt.


  17 december 2007 om 21:16
  Ronald Smale

  Mm, inderdaad, die presentatie is erg. Ben na minuut of tien al zo’n beetje in slaap gevallen…


  17 december 2007 om 22:39
  David de Jong

  “Liberty.TV werd sinds april dit jaar doorgegeven via de kabelnetwerken van @Home, Essent en UPC..”

  Lachen 🙂 Televisie uit het stopcontact bij Essent. Zo ver is het (helaas nog niet).

  @Home heeft niets meer te maken met Essent trouwens!

  “want er is absoluut een markt voor een digitale reiszender in Nederland”

  Erhm,…Albert, Liberty TV was geen regulier digitaal kanaal, maar een verkoopkanaal oftewel een reisHOMESHOPzender met als voornamelijk doel het verkopen van reizen via haar kanaal. Vreemd dat je dat niet vermeld, want dat is iets anders dan een kanaal dat aan reisprogramma’s doet…(zoals Travel Channel bijvoorbeeld!)

  PS> Albert, wat of wie is je BRON voor je verhaal eigenlijk?


  17 december 2007 om 23:53
  David de Jong

  PS2> Neem aan dat Liberty TV Vlaanderen en Liberty France/Belgique/Luxembourg buiten deze surceance staan? (hebben andere eigenaren!)


  17 december 2007 om 23:54
  venturo

  David, staat indrdaad een beetje raar, heb het aangepast. Met een reiszender wordt het thema bedoeld niet de configuratie.


  18 december 2007 om 05:11
  Eric Berendsen

  @Jorn: sinds de nieuwe zenderindeling bij @Home zit liberty TV op kanaal 212, in het Kennis en Nieuwspakket waarvoor extra betaald moet worden. Liveshop zit wel in het basispakket, op kanaal 16. Blijkbaar is Liveshop voor de kabelaar aantrekkelijker dan LibertyTV.


  18 december 2007 om 07:41
  David de Jong

  Blijkbaar betaalt LiveShop de kabelaars meer dan LibertyTV als je dat met aantrekkelijk bedoelt?….


  18 december 2007 om 10:07
  Richard de Bruin

  De formule klopt van geen kant. Er zijn betere alternatieven op de markt, die wel succes hebben.


  18 december 2007 om 11:21
  bewogenbeelden

  Richard, welke betere alternatieven in de reismarkt of welke andere branche bedoel je?


  18 december 2007 om 14:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!