Marketingfacts nog steeds koploper in Blog50

11 december 2007, 18:56

Na wat problemen met de techniek presenteerde Yellow Lemon Tree vandaag alsnog de Blog50 van november

december 2007. Een overzicht van de 50 populairste Nederlandstalige weblogs. Deze maand is Marketingfacts opnieuw koploper in de Blog50 met een totaalscore van 8,8. Gevolgd door GeenStijl (8,5), Frankwatching (8,2), DutchCowboys (7,8) en Molblog (6,3).

Lijstjes, altijd leuk, zeker als je ook nog een beetje scoort 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

20 Reacties

  Kasper_de_Wijs

  Marketingfacts, gefeliciteerd met jullie koppositie!


  11 december 2007 om 19:08
  Emile

  Opvallend aan de Blog50 vind ik dat web-log.nl zo slecht, en blog.nl zo goed scoort. En dat terwijl Multiscope een totaal ander beeld laat zien. Wat is hier aan de hand!?

  Wij beheren bijvoorbeeld een van de drie topsites van web-log.nl. Maar in de categorie entertainment moeten we zelfs acht blogs van blog.nl voor ons laten gaan. Bovendien halen blog.nl sites een hogere pagerank van Google. Erg vreemd dat er zo’n ongelijkheid bestaat.


  11 december 2007 om 19:39
  media

  @Kasper, @Henri: thx!

  @Henri: ik maak dagelijks met veel plezier gebruik van je Marketingfactsbutton; nogmaals dank!

  @Emile: het vervelende van blogs in een netwerk zoals web-log.nl of blog.nl is dat je voor een aantal ratings deels afhankelijk bent van de techniek die door de betreffende partij wordt geleverd. Het lijkt er op dat blog.nl die techniek voor Google beter heeft geregeld dan web-log.nl dat heeft. Heb je dit al eens aangekaart bij web-log.nl?


  11 december 2007 om 19:48
  Ruben Boerhof

  @Marco. Wederom gefeliciteerd met de koppositie. Al begint geenstijl wel steeds dichterbij te komen. We hadden inderdaad wat technische issues deze maand. We gaan er vanuit deze verleden tijd zijn.

  Volgende maand zullen we overigens de meetmethodes aanvullen. O.a. met delicious bookmarks en een score voor de datum van de postings. Wanneer een blog de afgelopen maand bijvoorbeeld niets gepubliceerd heeft, zullen we de totaalscore iets lager waarderen. Ben benieuwd naar de mening van mf-lezers hierover.

  Overigens gaat het om de blog50 van december 😉


  11 december 2007 om 20:01
  René Zonneveld

  Mooi lijstje, fraaie resultaten. Maar hoe zoiets maandelijks kan werken snap ik niet. Die technorati en bloglines dingen zeggen toch niks over het weblog of het aantal lezers? Alleen over het aantal abonnees.

  Hans on Experience bijvoorbeeld staat vrolijk op 28. Maar hij blogt al sinds eind oktober niet meer op die site.


  11 december 2007 om 20:09
  Emile

  We hebben dit vorige maand voorgehouden aan de helpdesk van web-log.nl. In een reactie wees de helpdesk naar de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van de web-logger en “het aantal links naar je weblog”, wat de pagerank zou bepalen. In mijn reactie wees ik dit af om tal van redenen, waaronder dat het niet een individueel probleem, maar web-log.nl breed probleem lijkt te zijn. Hier kwam vervolgens geen respons meer op.

  De vraag blijft dus open waar het aan ligt, én wat web-log.nl er aan kan doen?! Komt het door het aantal pagina’s? Blog.nl heeft minder blogs die een specifieke categorie behelzen, terwijl web-log.nl talloze individuele blogs huist!? Of ligt het aan de techniek? Dan rijst wel snel de vraag of het nu ontwetendheid, of onwil (lees geldkwesties) web-log.nl parten speelt?


  11 december 2007 om 20:18
  Paul Schoenmakers

  @Ruben, kun je geen mooie buttons regelen voor de afzonderlijke rubriek scores. Dat ik 412 sta in de hele blog 50 maakt me niet veel uit, maar dat ik 50e ben in de marketing rubriek is nog iets van een prestatie 😉


  11 december 2007 om 20:27
  media

  @rené: zoals ruben hierboven ook al aangeeft zullen ze de volgende maand ook je laatste datum van posting meewegen. Ben het namelijk met je eens dat dat zeker ook een factor zou moeten zijn (ook voor de marcom top 100 overigens).

  @emile: het is deels de verantwoordelijkheid van jezelf (je kunt zeker de individuele pagerank verbeteren door o.a. interne en externe links), maar het is zeker ook voor een deel toe te schrijven aan de manier waarop web-log.nl is gestructureerd. Als je goed kijkt naar blog.nl dan zie je dat op iedere pagina links naar de andere blogs in blog.nl staan, links naar eerdere postings, etc. Dat telt allemaal mee voor de pagerank. En zo zullen er ongetwijfeld nog andere factoren zijn waar de echte SEO-experts je meer over kunnen vertellen.

  Vreemd trouwens dat web-log.nl niet meer heeft gereageerd. Het is immers ook in ilse media’s belang dat ze goed scoren in Google. Met wie heb je contact gehad?


  11 december 2007 om 20:34
  Ruben Boerhof

  @Rene, dat is inderdaad een van de redenen dat een meting willen toevoegen die checkt of een blog de afgelopen maand wel iets gepubliceerd heeft

  @Paul, gaan we zeker doen. Wordt inderdaad veel om gevraagd. We proberen het voor de volgende blog50 gerealiseerd te hebben.


  11 december 2007 om 20:38
  Emile

  @ Marco,

  Ik heb per mail contact gehad met Jurgen van de Weblog Support afdeling. Hij heeft intern overleg gepleegt voordat hij mij terugmailde, vertelde hij. Dus intern moet het al ruim een maand een bekend verhaal zijn.

  ps. Ik dacht dat interne links niet gewaardeerd weden door Google?! Ben wel benieuwd of hier een SEO-expert nog wat andere dingen weet op te merken 😉

  @ Ruben, dat zijn twee mooie aanvullingen. Al zegt bookmarks ook maar iets beperkts. In mijn bookmarks staan bijvoorbeeld juist de pagina’s die ik weinig bezoek. Gewoon omdat ik die niet wil vergeten. De datum van de laatste posting vind ik wel een goede toevoeging.


  11 december 2007 om 21:09
  media

  @Emile: Je moet eigenlijk Frans Jan Boon van web-log.nl eens informeren. En vwb interne links, die tellen zeker wel mee voor de google pagerank.


  11 december 2007 om 21:27
  Emile

  Ik bekijk net even de PR’s van de twee blogsites, en dit is toch wel opvallend. Bij web-log.nl krijgen de dochterpagina’s -2 in de PR. Terwijl de dochterpagina’s van blog.nl gelijk blijven aan die van de fronpage!

  http://www.web-log.nl 6

  futuremusiccharts.web-log.nl 4

  http://www.blog.nl 5

  nlpop.blog.nl 5


  11 december 2007 om 22:48
  Emile

  Ik heb Frans Boon ingelicht. En die gaat het voorleggen aan de zoekmachinespecialist bij web-log.nl. Hopelijk lijdt het over 3 maanden tot een hogere pagerank 🙂


  12 december 2007 om 08:34
  Elja

  Gefeliciteerd Marco. 🙂

  Mijn weblog staat op 344 in de lijst, maar gelukkig nog wel op plaats 8 in de sublijst ‘foto/video’.

  Prettig te lezen dat er volgende maand extra onderdelen worden meegenomen in de meting. Van mij mogen dat nog wel meer punten worden. Niet dat ik zo een suggestie heb welke punten dat dan zouden kunnen zijn..


  12 december 2007 om 12:03
  Floris

  ..is in de vorige…


  12 december 2007 om 12:20
  jerbe

  Nieuwe versie ziet er goed uit. Misschien nog even wat spelen met de gewichten die worden toegekend aan de diverse variabelen. Populariteit heeft wat mij betreft vooral te maken met aantal (terugkerende) bezoekers, en niet zozeer met aantal (back)links en dergelijke. Het belangrijkste eindresultaat is eigenlijk altijd aantal bezoekers.

  Links naar een pagina zijn een oorzaak daarvan. Daarom ben ik minder gecharmeerd van technorati ranks, en aantal links naar een website.


  12 december 2007 om 13:24
  henkjanwinkeldermaat

  Geweldig Marco, gefeliciteerd.

  Opmerkelijk te zien dat als je niet meer post je toch op je briljante verleden kunt teren en in de Blog 50 kunt stijgen. (Talking about onze goede vrind Hans Mestrum van Hans on Experience die één plek naar 28 stijgt.)


  12 december 2007 om 20:52
  media

  Thx!

  Zag net al de nieuwe meetmethode waardoor Geenstijl de eerste plaats zou overnemen. Flutmethode natuurlijk 😉


  12 december 2007 om 21:09
  Emile

  Dat verklaart de technorati ratings, maar nog niet het verschil in googles pagerank. Waarom krijgen de subpagina’s van web-log.nl 2 punten minder dan de frontpage, terwijl de subpagina’s van blog.nl gelijk blijven aan de frontpage?!


  14 december 2007 om 13:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!