• Mobile
    wordt gesponsord door

Samenwerking TomTom en Google Maps

Samenwerking TomTom en Google Maps

Samenwerking TomTom en Google MapsVandaag maakt TomTom bekend dat ze een samenwerking aangaan met Google Maps. Binnenkort is het mogelijk om adressen op te zoeken in Google Maps en deze informatie via de functie “Stuur naar GPS” naar je TomTom te sturen voor navigatie doeleinden.

Google Maps ontwikkelt zich tot een serieuze concurrent van navigatie aanbieders zoals TomTom, mede door de mobiele versie van Google Maps. Google Maps biedt o.a. real-time verkeer informatie, laat metro & tram stations zien, is een routeplanner om snelwegen te vermijden en heeft foto’s op straatniveau in Street View. Vergeet ook niet de locatiebepaling binnen de mobiele versie, die zowel met als zonder GPS werkt.

Mede daarom ontkom ik niet aan de gedachte dat deze samenwerking tussen TomTom en Google Maps is aangegaan vanuit de gedachte “If you can’t beat them, join them”. Wat mij betreft een zeer slimme zet van TomTom, zeker gezien het grote en groeiende gebruik van Google Maps. Voor TomTom betekent dit veel in de navigatiemarkt. Ik denk niet dat de overeenkomst exclusief is, maar voorlopig zijn ze hun grote concurrent Garmin hiermee een stap voor.

Google Maps introduceert binnenkort de functie “Stuur naar GPS” om adressen vanuit Google Maps naar je TomTom te sturen. Het gekozen adres wordt naar de TomTom verstuurd als die met het internet verbonden is via TomTom HOME, een gratis softwareapplicatie die TomTom zijn klanten biedt. Bestuurders kunnen vervolgens naar hun nieuwe bestemming navigeren, de locatie op de kaart van de TomTom bekijken of als ‘favoriet’ opslaan om later te gebruiken.


Bron: Zibb


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.