Whitepaper: Linkbait

28 november 2007, 18:45

Ik kreeg een tip van Erik-Jan van Onetomarket over een door hun geschreven whitepaper over de term “Linkbait”. Niet een nieuw begrip natuurlijk maar wel mooi om de meeste feiten bij elkaar in 1 document te hebben. De volgende punten worden behandeld:

Wat is linkbait

Waar komt de term weg, hoe is het ontstaan en waar zijn ze te vinden. Verder worden de vele types linkbait beschreven.

Voor- en nadelen

Wat heb je er precies aan en waar moet je voor oppassen.

How to’s

Dit hoofdstuk is de grootste en gaat uitgebreid in op de precieze invulling van een linkbait. Hoe zet je hem in elkaar, waar moet je op letten, wat doet het altijd goed, hoe trigger je de discussie enz. Leer van het verleden en pas dat toe op de toekomst.

Het 2de gedeelte gaat over de manier van verspreiden: hoe, wanneer en bij wie zorg je dat de linkbait aankomt. Begin met een goede verspreidingsbasis en laat vervolgens de bait zijn werk doen (viral). Verder nog een paar tips om het meeste uit je linkbait te halen.

Voorbeelden

Als laatste nog een paar voorbeelden die een beeld geven van linkbaits in het verleden of mogelijk insteken voor komende linkbaits.

Natuurlijk blijft linkbaiten een kwestie van ervaring, geluk, gevoel, en een goede stand van de maan. Maar met deze whitepaper in de hand leg je in ieder geval een goede ‘bait’ neer die meer kans heeft links te (ont)vangen.

André Scholten
Google Analytics, Tag Manager, SEO & Site Speed Specialist bij andrescholten.nl

Als zelfstandig specialist houd ik me bezig met Google Analytics, Site Speed en SEO. Heb je een probleem met de techniek, de organisatie of je kennis? Ik kan je helpen dit op de rails te krijgen. In de laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met deze onderdelen bij diverse top 100 sites in Nederland. Of het nou gaat om het opzetten van een strategie of het wijzigen van een stukje javascript, laat het weten.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Paul Schoenmakers

  Deze whitepaper is natuurlijk zelf ook weer een goede linkbait!


  28 november 2007 om 19:05
  Wiep

  Erg goed en helder document, bruikbare tips en leuke voorbeelden. Mijn complimenten en zoals Paul al aangeeft; een goed linkbait 😉


  29 november 2007 om 09:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!