Website van het Jaar 2007

Website van het Jaar 2007

Vandaag gaat de vierde editie van de jaarlijkse ‘Website van het Jaar’ verkiezing van start. Door een stem uit te brengen op www.websitevanhetjaar.nl bepaalt het Nederlands publiek de komende vier weken wie zich ‘Website van het Jaar 2007’ mag noemen. Deze titel werd in 2005 gewonnen door postbank.nl en in 2006 door zylom.nl.

Dit jaar kan er worden gestemd op 140 websites verdeeld over 14 categorieën. De nominaties voor de ‘Website van het Jaar’ zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Internet Reclame (STIR).


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • Leuk hoor die wedstrijdjes, maar het zegt zo weinig. het gaat niet over kwaliteit, maar enkel over wie de meeste gebruikers kan spammen met verzoekjes om toch even op site x te stemmen. Ben benieuwd wat het Bindend Stemadvies van Geenstijl wordt.

  geplaatst op
 • Op zich een duidelijke categorisering. Echter ik mis een aparte categorie voor Employment. Zo staat werk.nl onder het kopje Blogs & Communities en komen vacaturesites niet voor. Is dit met een reden?

  geplaatst op
 • @Ernst: op http://www.onlineawards.nl/home.php houden ze ook een 'Website van het jaar' verkiezing. Daar is 'carriere' wel een aparte rubriek. :)

  Wil de echte 'Website van het jaar' verkiezing nu opstaan??

  geplaatst op
 • 1 Grote Bagger, hier wat opmerkingen:

  -Kieskeurig in veiling en ecommerce? Dit is een vergelijkingssite, er wordt niet eens wat verkocht.
  -Nos.nl in Enterntainment & lifestyle, dit lijkt me nou weer iets voor in Portals.
  -KNVB.nl, 1 van de grootste baggersites die niemand begrijpt.
  -Amsterdam.nl, in Reizen & Recreatie, WTF, dit is een overheidssite.
  -Tweakers.net in Internet en Telecom, had ook beter in Portal of Nieuws & Informatie kunnen zitten.

  geplaatst op
 • Leuk, leuk.. wie gaat de categorie financieel winnen: een bank of een spaarprogramma? :-)

  geplaatst op
 • @Stijn Kan ik een hypotheek bij je afsluiten :-)

  geplaatst op
 • Ik ben al een tijd bezig als freelance informatie architect. Die wedstrijd op zich in teresseert me vanuit dat perspectief. Wie wint en hoe zit het met de achterliggende archtectuur?

  Was trouwens met wat vrienden aan het praten. Zei er een dat ie heel serieus in de webdesign wil stappen. En hij had al een volledig plan klaar. Via de media ... hij heeft zich ingeschreven op http://www.starcrew.nl. Blijkt dat als je bij de 20 geslecteerden zit, dat er dan vijf coaches klaar staan om je carrière make-over vlot te trekken. Gaaf net?

  geplaatst op
 • De nominaties van Websitevanhetjaar vind ik wel opvallend:

  In de Categorie Financiele producten en diensten zie ik terecht vijf grootbanken en daarnaast 5 sites die wat mij betreft niet in die categorie thuis horen.

  Sterker, is hier sprake van commercieel gewin ten gunste van de organisatie?

  abnamro.nl
  euroclix.nl
  fortisbank.nl
  geldrace.nl
  moneymiljonair.nl
  postbank.nl
  rabobank.nl
  snsbank.nl
  zakgeldonline.nl
  zinngeld.nl

  geplaatst op
 • Los van de discussie over de inhoud van de rubrieken denk ik ook dat er een vertekening in het eindresultaat optreedt door de volgorde waarin de sites worden gepresenteerd. Deze is namelijk altijd hetzelfde en de grotere sites lijken bovenaan te staan. Als ik alleen even voor mezelf spreek klik ik eerder op de sites bovenaan in de lijst. Volgens mij is het wisselen van de volgorde van keuzeopties hier wel handig. Achteraf maar eens een analyse draaien om deze stelling te toetsen ;)

  geplaatst op
 • @ Wout - De spaarprogramma's zijn niet betrokken bij de organisatie van website v/h jaar.. het zijn ook populaire concepten, maar ik ben het met je eens dat ze niet echt in dezelfde categorie als banken horen.

  geplaatst op
 • Community: hyves.nl
  Nieuws: DePers.nl
  Reizen: ns.nl

  de rest is veel minder..

  geplaatst op
 • huis & tuin: http://www.zoekallehuizen.nl

  heeft de huizenportaal-markt opengebroken.

  geplaatst op
 • Interessant dat er nu al concurrentie ontstaat op het gebied van "Website verkiezingen". http://www.onlineawards.nl ziet er een stuk aantrekkelijker uit. Dit maakt het voor genomineerde sites wel moeilijk om te bepalen voor welke verkiezing de stemmen geworven moeten worden. Bij Websitevanhetjaar mist voor ons (RTL) Idols.nl. Bij Onlineawards is de site wel genomineerd ....

  geplaatst op
 • Bij Websitevanhetjaar worden toch louter STIR deelnemers genomineerd? Daar kun je je nominatie dus kopen :)

  geplaatst op
 • @Karian: dat is volgens mij niet zo, er staan ook deelnemers op de lijst die niet meedoen aan STIR.

  geplaatst op
 • Daarnaast worden ze gesponsort door bedrijven, die weer direct contact hebben met genomineerden...

  geplaatst op
 • Even voor de duidelijkheid: STIR heeft nadrukkelijk geen invloed op de nominaties/prijzen ten voordelen van STIR-leden. We hebben de organisatie van de verkiezing alleen geholpen aan de samenstelling van de nominatielijst op basis van de Marktmonitor. Dat is een onderzoek van STIR waarin alle websites worden gemeten. We hadden ook de Webmeter kunnen nemen en dan heb je alleen STIR-leden. 48 van de 140 genomindeerde sites zijn STIR-lid. Wat is het punt?

  @Michiel van Gaalen: als je goed kijkt staan de genomineerden in alfabetische volgorde.

  geplaatst op
 • "ten voordele" bedoel ik dus . . .

  geplaatst op
 • Op NOS.nl lees ik dat Google.nl de winnaar is....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.