Forse toename aantal nieuwe online kopers

3 oktober 2007, 03:00

De markt voor online consumentenbestedingen door Nederlandse internetters blijft stijgen. In de eerste zes maanden van 2007 is de markt ten opzichte van een jaar geleden met 38% gegroeid naar een omzet van €1,84 miljard. Dit blijkt uit de ‘Thuiswinkel Markt Monitor 2007-1’, het halfjaarlijkse onderzoek naar online consumentenbestedingen door Blauw Research in samenwerking met de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

De stijging kent een aantal oorzaken. Allereerst een forse toename in het aantal nieuwe online kopers. In de eerste helft van 2007 hebben 6,2 miljoen online kopers een online bestelling gedaan, waarvan ruim 800.000 kopers voor het eerst een online aankoop deden. Daarnaast is er sprake van een sterke toename in de online reisaankopen. De omzet in de online reisbranche steeg ten opzicht van een half jaar geleden met 35% naar €830 miljoen in de eerste zes maanden van 2007. Binnen de totale online thuismarkt is de reisbranche goed voor 45%. Tot slot steeg de bestelfrequentie van gemiddeld 2,4 naar 2,5 bestellingen en steeg het gemiddeld besteed bedrag per online koper met 13% naar €297. Veiligheid van betalen op internet is overigens een minder belangrijk nadeel geworden, met name dankzij iDEAL. Driekwart van de online koper ziet iDEAL als (zeer) veilig als dus Frank Sibbel van Blauw Research.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    ewout@onedaycompany.nl

    Weet iemand hoe hard verzekeringen steeg ?


    3 oktober 2007 om 12:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!