Twitteristas verzorgen de eerste Twitterrun tijdens SkyRadioRun

Twitteristas verzorgen de eerste Twitterrun tijdens SkyRadioRun

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal tijdens een sportevenement live getwitterd worden door een aantal deelnemers. Tijdens de SkyRadioRun zullen vijf fanatieke Twitteraars een gezamenlijk Twitterverslag van de 10 kilometer lange wedstrijd verzorgen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat Twitter gebruikt wordt voor liveverslaggeving van een sportevenement, door de deelnemers zelf. Op de website www.twitterista.com zullen de feeds van de vijf lopers samengevoegd worden tot een overzicht van de tijden en belevenissen van de vijf twitterende hardlopers.

De Twitteristas kennen elkaar van het Twitteren en vanuit de Nederlandse marcom-blogs: Vincent Everts, Peter Wiegman, Krijn Schuurman, Polle de Maagt en Gijsbregt Brouwer. Voor, tijdens en na de SkyRadioRun zullen de lopers via de telefoon berichten zenden naar Twitter. Zo ontstaat een verslag van zowel de doorkomsttijden op enkele vaste punten als van enkele “interviews” onderweg van de atleten.

Twitter is als communicatievorm sterk in opkomst en verzorgt tijdens evenementen waar gezamenlijk getwitterd wordt de ultieme user generated verslaggeving. De SkyRadioRun richt zich op de marcombranche en met Twitter zijn innovatieve vormen van marketing en communicatie mogelijk. De vijf Twitteristas hebben daarom gekozen om tijdens deze “thuiswedstrijd” hun nieuwe vorm van verslaggeving te testen.

De volgers kunnen zich abonneren op de bovenstaande Twitterfeeds of via de website http://www.twitterista.com een samenvoeging van alle tweets volgen.
Uiteraard is het ook toegestaan om met mobiel met Twitteralert functie of met mobiel internet naar het Amsterdamse Bos te komen en daar de Twitteristas live aan te moedigen.


DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Mooi!
  Twitterista's zijn doodlopers? ;)

  geplaatst op
 • Klasse jongens om e.e.a. op deze manier onder de aandacht te brengen. Loop/twitter ze!

  geplaatst op
 • Leuk initiatief! Nu ook al voice in Twitter of om de vijf minuten uithijgen met een tweet? ;-P

  geplaatst op
 • Annet, ik hoop inderdaad dat ik morgen met een voice-to-twitter oplossing aan kom zetten. Last minute werk. Lijkt me makkelijker twitteren en bovendien nog wel realistischer voor de virtuele toeschouwer, want reken maar dat ik hijg!
  Overigens heeft Peter een erg leuk logootje gemaakt:
  [url=http://www.mediaonderzoek.nl]http://www.mediaonderzoek.nl[/]

  geplaatst op
 • 'k ga zo nog even een loopje doen hoor!!

  geplaatst op
 • Twitter ligt er vandaag de hele dag uit. Nu maar hopen dat Twitter morgen wél de hele dag in de lucht hangt.

  Succes in ieder geval, heren!

  geplaatst op
 • @Eric: Ik ving net op dat Twitter vanaf 13.00 uur vandaag weer bereikbaar gaat zijn.

  geplaatst op
 • Net al even op Polle's site gereageerd, maar nu ook nog even hier:

  Leuk. Ik ga het zeker volgen. Ben benieuwd hoe het gaat werken. En natuurlijk ook vooral succes met lopen! Het zou natuurlijk ook leuk zijn om via twitter een foto te krijgen van de voet van de twitterende winnaar boven de eindstreep. ;)

  En Twitter is er vandaag 2,5 uur uit. Dus die zou zo weer online moeten komen. *wacht* ;)

  geplaatst op
 • Wat een goed idee van dat voice-to-twitter. Ik neem mijn telefoon mee en bel om de 2,5 km even naar huis. En daar worden de berichtjes ingeklopt. Houtje-touwtje-oplossing, maar 't werkt wel ;-)

  geplaatst op
 • Twitter is being upgraded!
  It'll have super strength and agility when it wakes up. Hang tight!

  Het is maar te hopen dat het dan wel werkt.. hoe zat het ook al weer met de SLA van gratis diensten :)

  geplaatst op
 • @Krijn Hoe had je dat dan in gedachten? Een soort dictafoon die direct naar Twitter post? Dan werk je al wel met vrij zware software, of niet?

  geplaatst op
 • Twitter, itter, nee...uhmmm nogmaals Twetter, etter(en) Kwetteren....micro kwetteren...hmm of moet ik me eens verdiepen in dit fenomeen. Neen, realiseer me gelijk dat ik helemaal niet geïntresseerd ben in idd gehijg van consument, getooid met mobiel instrument zich profilerend als dirigent ter meerdere glorie van zichzelf.

  Jongens en meisjes overtuig me eens............

  geplaatst op
 • @Arne Nee, net anders. Via de telefoon(lijn) inspreken, mp3'tje wordt op de server gebakken en link wordt 'gepost' naar Twitter. Ik wilde e.e.a. vanmiddag opzetten maar dat lukt nu natuurlijk niet door dat onderhoud... Hopelijk vanavond.

  geplaatst op
 • Ik mag hopen dat Twitter dan beter werkt dan vandaag (lag er zo'n beetje de hele dag uit). Is dit event nu morgen? In ieder geval succes heren!

  geplaatst op
 • Twitter ligt er nog steeds uit. Nu moet Biz toch maar door gaan klussen, want anders valt ons experiment, of zou de sms wel getwitterd worden?

  geplaatst op
 • is toch allang weer in de lucht?

  geplaatst op
 • Wat een non-nieuws...had hier lekker over getwitterd ipv er hier een post aan te wijden.

  geplaatst op
 • Dat is nu typisch Twitter, oeverloos non gekwetter. Ik ga zo ook nog even buiten een sigaretje roken en morgen doe ik boodschappen op de albert cuyp.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.