Twitteristas verzorgen de eerste Twitterrun tijdens SkyRadioRun

6 september 2007, 06:30

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal tijdens een sportevenement live getwitterd worden door een aantal deelnemers. Tijdens de SkyRadioRun zullen vijf fanatieke Twitteraars een gezamenlijk Twitterverslag van de 10 kilometer lange wedstrijd verzorgen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat Twitter gebruikt wordt voor liveverslaggeving van een sportevenement, door de deelnemers zelf. Op de website www.twitterista.com zullen de feeds van de vijf lopers samengevoegd worden tot een overzicht van de tijden en belevenissen van de vijf twitterende hardlopers.

De Twitteristas kennen elkaar van het Twitteren en vanuit de Nederlandse marcom-blogs: Vincent Everts, Peter Wiegman, Krijn Schuurman, Polle de Maagt en Gijsbregt Brouwer. Voor, tijdens en na de SkyRadioRun zullen de lopers via de telefoon berichten zenden naar Twitter. Zo ontstaat een verslag van zowel de doorkomsttijden op enkele vaste punten als van enkele “interviews” onderweg van de atleten.

Twitter is als communicatievorm sterk in opkomst en verzorgt tijdens evenementen waar gezamenlijk getwitterd wordt de ultieme user generated verslaggeving. De SkyRadioRun richt zich op de marcombranche en met Twitter zijn innovatieve vormen van marketing en communicatie mogelijk. De vijf Twitteristas hebben daarom gekozen om tijdens deze “thuiswedstrijd” hun nieuwe vorm van verslaggeving te testen.

De volgers kunnen zich abonneren op de bovenstaande Twitterfeeds of via de website www.twitterista.com een samenvoeging van alle tweets volgen.

Uiteraard is het ook toegestaan om met mobiel met Twitteralert functie of met mobiel internet naar het Amsterdamse Bos te komen en daar de Twitteristas live aan te moedigen.

food expert | trend watcher | speaker | author | podcast host | newsletter: Gijsbregt fileert | de Buik

Categorie
Tags

18 Reacties

  Polle

  Mooi!

  Twitterista’s zijn doodlopers? 😉


  6 september 2007 om 06:38
  lbroekman

  Klasse jongens om e.e.a. op deze manier onder de aandacht te brengen. Loop/twitter ze!


  6 september 2007 om 07:17
  Annet

  Leuk initiatief! Nu ook al voice in Twitter of om de vijf minuten uithijgen met een tweet? ;-P


  6 september 2007 om 07:21
  loket

  ‘k ga zo nog even een loopje doen hoor!!


  6 september 2007 om 08:20
  Eric Klaassen

  Twitter ligt er vandaag de hele dag uit. Nu maar hopen dat Twitter morgen wél de hele dag in de lucht hangt.

  Succes in ieder geval, heren!


  6 september 2007 om 08:25
  Robert de Boer

  @Eric: Ik ving net op dat Twitter vanaf 13.00 uur vandaag weer bereikbaar gaat zijn.


  6 september 2007 om 08:28
  Arne Hulstein

  Net al even op Polle’s site gereageerd, maar nu ook nog even hier:

  Leuk. Ik ga het zeker volgen. Ben benieuwd hoe het gaat werken. En natuurlijk ook vooral succes met lopen! Het zou natuurlijk ook leuk zijn om via twitter een foto te krijgen van de voet van de twitterende winnaar boven de eindstreep. 😉

  En Twitter is er vandaag 2,5 uur uit. Dus die zou zo weer online moeten komen. *wacht* 😉


  6 september 2007 om 08:45
  loket

  Wat een goed idee van dat voice-to-twitter. Ik neem mijn telefoon mee en bel om de 2,5 km even naar huis. En daar worden de berichtjes ingeklopt. Houtje-touwtje-oplossing, maar ’t werkt wel 😉


  6 september 2007 om 10:13
  Kjeld Kahn

  Twitter is being upgraded!

  It’ll have super strength and agility when it wakes up. Hang tight!

  Het is maar te hopen dat het dan wel werkt.. hoe zat het ook al weer met de SLA van gratis diensten 🙂


  6 september 2007 om 10:46
  Arne Hulstein

  @Krijn Hoe had je dat dan in gedachten? Een soort dictafoon die direct naar Twitter post? Dan werk je al wel met vrij zware software, of niet?


  6 september 2007 om 11:04
  FIC FEC

  Twitter, itter, nee…uhmmm nogmaals Twetter, etter(en) Kwetteren….micro kwetteren…hmm of moet ik me eens verdiepen in dit fenomeen. Neen, realiseer me gelijk dat ik helemaal niet geïntresseerd ben in idd gehijg van consument, getooid met mobiel instrument zich profilerend als dirigent ter meerdere glorie van zichzelf.

  Jongens en meisjes overtuig me eens…………


  6 september 2007 om 11:17
  Krijn

  @Arne Nee, net anders. Via de telefoon(lijn) inspreken, mp3’tje wordt op de server gebakken en link wordt ‘gepost’ naar Twitter. Ik wilde e.e.a. vanmiddag opzetten maar dat lukt nu natuurlijk niet door dat onderhoud… Hopelijk vanavond.


  6 september 2007 om 11:18
  media

  Ik mag hopen dat Twitter dan beter werkt dan vandaag (lag er zo’n beetje de hele dag uit). Is dit event nu morgen? In ieder geval succes heren!


  6 september 2007 om 14:39
  Gijsbregt

  Twitter ligt er nog steeds uit. Nu moet Biz toch maar door gaan klussen, want anders valt ons experiment, of zou de sms wel getwitterd worden?


  6 september 2007 om 16:43
  loket

  is toch allang weer in de lucht?


  6 september 2007 om 18:21
  HenkieHeesbeen

  Wat een non-nieuws…had hier lekker over getwitterd ipv er hier een post aan te wijden.


  7 september 2007 om 05:42
  FIC FEC

  Dat is nu typisch Twitter, oeverloos non gekwetter. Ik ga zo ook nog even buiten een sigaretje roken en morgen doe ik boodschappen op de albert cuyp.


  7 september 2007 om 10:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!