PR speelt een steeds belangrijkere rol

PR speelt een steeds belangrijkere rol
, Novo Sentio

Een paar weken geleden las ik een artikel in Advertising Age van Jeffrey Davidoff. In dat artikel stelt Davidoff dat wanneer we kijken naar alle marketingtools en alle communicatiemogelijkheden die we hebben, bedrijven steeds meer gaan vertrouwen op PR, websites en online media. Daar zijn de belangrijkste beinvloeders te bereiken, die meer invloed hebben op potentiele kopers dan traditionele vormen van reclame. In het artikel staat uit recent onderzoek van de Association of National Advertisers blijkt dat PR nummer een is voor wat betreft algehele toegevoegde waarde.

Veronis Suhler Stevenson publiceerde onlangs in de Communications Industry Forecast: “Public relations bureaus zijn er goed op ingericht om succesvol te kunnen opereren in het huidige medialandschap omdat ze eraan gewend zijn meerdere media te selecteren voor verschillende doelgroepen. Grotere bedrijven zien steeds meer in dat public relations een essentieel onderdeel is van de marketing mix. Zij stellen in hun rapport dat dat de jaarlijkse groei van 2006 tot 2011 gemiddeld tien procent zal zijn. Dat is volgens dit rapport significant hoger dan de cijfers voor reclame.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Heb je het rapport ook kunnen inzien Caroline? Zou aardig zijn om hier wat meer resultaten uit het rapport te laten zien.

  geplaatst op
 • @Marco: Het rapport zelf heb ik niet gezien, maar op de website van Veronis Suhler Stevenson staat wel een uitgebreid verslag

  geplaatst op
 • Erg interessant, bedankt voor de link! Ben er overigens helemaal mee eens.

  geplaatst op
 • Marktonderzoek wordt soms ook een PR instrument Ik geloof wel in de conclusies van het rapport. Ik zie in mijn dagelijkse praktijk dat bedrijven steeds meer energie en geld steken in PR.

  geplaatst op
 • Ook helemaal mee eens: advertising zal steeds meer marketing en pr worden.

  Stephan Fellinger gaf daar ooit een aardige toelichting op:

  advertising = roepen dat je het goed doet
  marketing = zorgen dat het het goed doet
  pr = zorgen dat anderen vertellen dat je het goed doet

  Denk er maar eens over na!

  geplaatst op
 • "zorgen dat anderen vertellen dat je het goed doet" kan vanzelfsprekend ook met advertising en marketing worden bewerkstelligd. Een 'member-get-member' actie is tenslotte geen pr. Verder zie ik PR ook als een belangrijk instrument, met als kanttekening dat de meetbaarheid en accountability van bureaus ver te zoeken is.

  geplaatst op
 • Heb op mijn eigen blog nog een stukje aanvullend onderzoek gepubliceerd.

  geplaatst op
 • Mijn collega Joery heeft hier een leuke aansluiting op;

  Het sentiment van populaire marketing blogs

  Ook de consument die online de teneur voor jouw merk bepaald is een belangrijk onderdeel van de PR strategie. Met voor jouw merk belangrijke bronnen kan je het sentiment rondom het merk
  onder de consumenten zien. Dit is een handige tool om tijdens de PR campagne op in te spelen.

  geplaatst op
 • Hoi,

  Eens, bedankt voor de tips. Toolje voor marketing keywords te vinden is
  marketing keywords

  Stefan

  geplaatst op
 • Mee eens. Men gaat steeds meer in op marketing en PR.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.