Mobiele reporters worden Stem van Afrika

11 juli 2007, 03:45

Mobiele reporters worden Stem van AfrikaCommunicatienieuws meldt dat gisteren Voices of Africa is gestart, een project waarin reporters in Zuid-Afrika, Ghana, Mozambique en Kenia worden uitgerust met een geavanceerde mobiele telefoon. Zij doen verslag vanuit hun regio, door met hun mobiele telefoon nieuwsitems te fotograferen en filmen.

Internet en mobiele communicatie in Afrika ontwikkelen zich in een hoog tempo. Het vrijelijk, niet gecensureerd uitwisselen van meningen bevordert de onderlinge communicatie en daarmee het democratisch proces en kan daardoor in Afrika stevig bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van bestuur.

Stichting Africa Interactive Media, onder leiding van oud-Sanoma topman Pim de Wit, is de initiatiefnemer van dit project. De Stichting biedt met dit project getalenteerde Afrikanen de mogelijkheid een carrière op te bouwen in de mobiele journalistiek. Het doel is om uit te groeien naar tientallen journalisten per land in zoveel mogelijk Afrikaanse landen. Het project kan deels worden gefinancierd door het verkopen van reportages aan persbureaus, televisie en kranten. Daarnaast wordt het project Voice of Africa financieel ondersteund door de ASN Foundation en technisch ondersteund door Skoeps.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Raimo

  Mooi initiatief.

  Tijdens het Mobile Marketing Event werd inderdaad al gesproken over expansie van Skoeps naar afrika.

  Ben echter wel benieuwd wat de burgers uit de betrokken afrikaanse landen hiervan vinden? PR stunt of een structurele stap in de richting van vrijheid van meningsuiting.


  11 juli 2007 om 04:32
  media

  @Raimo: dat gevoel bekroop mij ook een beetje. Aan de andere kant, het is een erg goed initiatief dat alle steun verdient. De initiatiefnemers mogen dan ook wel wat free publicity krijgen.

  Weet jij trouwens wat de penetratie (en de groei) is van mobiel in Afrika?


  11 juli 2007 om 04:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!