Hoeveel gebruikers telt Twitter?

29 juni 2007, 09:25

De vrijdagmiddagborrel is favoriet onderwerp twitteraars

Vraag me niet waarom maar toevallig was ik vandaag wat aan het spelen met Twitterment, één van de vele twitter-tools voor het populaire microblogplatform Twitter. En het aardige als je naar de Twitter statistieken kijkt en wat queries loslaat op de beschikbare database, dat je een aardig profiel krijgt van de Twitteraars.

Zo is de vrijdag bij uitstek een dag waarop hij twittert over een borrel, gaat hij tussen twaalf en één uur slapen, ontbijten doen we vooral in het weekend, evenals bier drinken. Allemaal nutteloze feitjes maar toch aardig om te weten.

Helaas zijn er nog steeds weinig goede statistieken over het gebruik van Twitter (waarom geeft Twitter deze zelf eigenlijk niet?). TwitterTroll.com indexeert inmiddels ca. 50.000 Twitteraccounts die dagelijks zo’n 20.000 tweets produceren. Twitterment komt op ruim 250.000 tweets per dag. De laatste serieuze telling voor de Nederlandse situatie was in april toen we uitkwamen op 451 accounts. Inmiddels liggen deze schatting op ruim 1.000 en is het wachten op een update van Bruno Peeters. Veruit de meest produktieve Nederlandse Twitteraar is Erwin Blom.

Wie heeft aanvullende statistieken?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Gijsbregt

  @ Marco,

  ik rekende op een aanpak à la Technorati of Blogpulse. Ofwel, waar twitteren al die Twitteraars nu over? Dan kunnen we misschien echte profielen maken. Of durf je het profiel ook wel zo aan: Hoger opgeleid, voornamelijk man, interesse voor nieuwe zaken en zeker actief in de digital media.


  29 juni 2007 om 09:56
  media

  @Gijsbregt: twitterment is volgens mij ook een heel beperkte zoekmachine voor twitter. Daar waar technorati en blogpulse al heel wat servers nodig hebben om de blogosfeer te indexeren zal het bij microbloggen nog complexer zijn. Ik denk dat ze daarom ook alleen de laatste x dagen indexeren. Om dezelfde redenen heeft twitter destijds zijn eigen zoekoptie verwijderd. Server lagt telkens plat!


  29 juni 2007 om 10:34
  Gerard van Enk

  Als iedereen via 3rd party apps twittert is het natuurlijk goed voor twitter als twitter over de informatie beschikt waar iedereen benieuwd naar is 🙂 Hoeveel twitters, waar vandaan, hoeveel tweets, etc 🙂


  29 juni 2007 om 11:56
  Bart Suichies

  Totdat het tegendeel bewezen is, ga ik er vanuit dat Twitteren vooral door in (pre-)midlife crisis verkerende hoger opgeleide mannen gebruikt wordt die eindelijk de techniek hebben leren gebruiken, die hun kinderen al jaren gebruiken.

  Twitter is daarmee de Harley Davidson onder de chat- en weblog applicaties. 😉


  29 juni 2007 om 13:25
  Evert Stobbe

  Haha, Bart, grappig!, Twitter = chat voor Rob de Nijs(sen). Ik hoor zelf helemaal in de doelgroep.


  29 juni 2007 om 13:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!