Verwachte verkoop van meer dan 1 miljard mobieltjes in 2007

14 juni 2007, 03:32

Het Amerikaanse onderzoekbureau IC Insights verwacht dit jaar een totale wereldwijde verkoop van meer dan één miljard toestellen (via: Connexie). Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2006. Het zou voor het eerst zijn dat er in een jaar meer dan een miljard toestellen over de toonbank gaan.

De grootste groei in verkoopcijfers is naar verwachting voor Sony Ericsson, een stijging van maar liefst 40 procent. Wellicht dat de aangekondigde presentatie van “The Next Big Thing” van vandaag hieraan gaat bijdragen. De tweede plaats is voor Samsung met een geschatte groei van 26 procent. Het marktaandeel van Sony Ericsson zal, als de groei echt doorzet, toenemen van 8 naar 10 procent. Hiermee komt de fabrikant op de vierde plaats in de top vijf. Nokia blijft aanvoerder met 37 procent marktaandeel, gevolgd door Motorola (18 procent) en Samsung (13 procent). De vijfde plaats is voor LG met een geschat marktaandeel van zes procent.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Michael Sprong

  Is HTC niet Taiwanees? Mijn collega’s hier bij LG in Seoul zijn zich nog niet van dit merk bewust volgens mij.


  14 juni 2007 om 22:08
  media

  Zou zo maar kunnen Michael, ik heb me gebaseerd op hetgeen NRC next schreef.


  15 juni 2007 om 03:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!