I, Videogame op Discovery Channel

6 juni 2007, 05:04

{title}Vanavond wordt om 21.00 uur de eerste aflevering van I, Videogame uitgezonden op Discovery Channel. I, Videogame is een documentaire over videogames en video gamers. Discovery Channel omschrijft de documentaire als volgt:

I, Videogame is een uitvoerige verkenning van het verleden, het heden en de toekomst van videogames en video gamers. I, Videogame vertelt het verhaal van de mensen, de ideeën en de technologie achter videogames en hoe die zich tot een cultureel fenomeen hebben kunnen ontwikkelen. I, Videogame vertelt het verhaal van de eerste dagen van Pong tot de tegenwoordige populariteit van Halo 2, en van de Atari 2600 en Nintendo tot PlayStation. In de evolutie van computerspellen komt het beeld naar voren van een verschuiving van games die de maatschappij nabootsen naar een maatschappij die games nabootst.

In totaal zullen er 5 afleveringen van I, Videogame worden uitgezonden. Verplichte kost voor gamers, politici, marketeers en ouders!

Cem Yildiz
Strategic Sales Manager bij Ubisoft

Strategic Sales Manager bij Ubisoft en binnen deze functie verantwoordelijk voor digitale distributie, sublicensing, in-game advertising en strategische partnerships. Daarnaast oprichter van World of Goals en G4M3.nl.

Categorie
Tags

10 Reacties

  r

  Meestal zijn dit soort programma’s negatief over de gameindustrie het zou kinderen en pubers omzetten tot agressief gedrag in sommige geweldadige games. Maar dit programma lijkt me echt leuk ga het zeker kijken. Pong, pacman en tetris is bij mij ook zo’n beetje waar het mee begon.


  6 juni 2007 om 06:53
  Aline

  Ik ben er ook bij! Als fanatiek gamer kijk ik ook uit naar een programma dat het eens vanuit een andere hoek bekijkt!


  6 juni 2007 om 12:33
  Chriz86

  Kan’t helaas niet zien vanaaf. Zou het ook nog online te zien zijn ergens?


  6 juni 2007 om 13:04
  CemYildiz

  @Chriz86: ik denk dat het uiteindelijk ook wel online beschikbaar wordt gesteld, via Discovery Channel zelf of via andere wegen.


  6 juni 2007 om 13:08
  zbdigitaal

  Leuke tip!


  6 juni 2007 om 13:13
  CemYildiz

  Bedankt voor de tip Mathieu, volgens mij is dat precies wat Chriz86 zocht. Zelf ga ik de docu toch gewoon op tv kijken 🙂


  6 juni 2007 om 16:53
  Liesbeth

  De documentaire was zeker interessant. De invloed van maatschappij op videogames & vice versa wordt weergegeven. De eerste aflevering loopt tot +/- 1991 & toont hoe programmeurs in het Amerikaanse leger tijdens of net na WOII het 1e game ontwikkelden op een computer die gebruikt werd om raketten te lanceren en gaat verder met Pong, Atari & Tetris. Het is ook grappig hoe Atari net zo over the top gehyped & vermarkt geweest is als de eerste internet wave. De geschiedenis herhaalt zich 🙂 De documentaire is zeker niet negatief t.o.v. games. De volgende aflevering lijkt te beginnen met Mario (of Donkey Kong?). Echt het tv-kijken waard!


  6 juni 2007 om 18:18
  Kasper Katje

  Zeer interessant inderdaad om te zien welke maatschappelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen de games mede gevormd hebben en vooral hoe ver Pacman van al het voorgaande stond qua kleur, design en onderwerp.

  Ik zag inderdaad ook meteen de overeenkomst van de Atari hype en ineenstorting met de internethype.

  Het komt pas in de volgende aflevering aan bod maar ik ben zeer benieuwd naar de redenen waarom de handheld games als Mario Bros en Donkey Kong, die immens populair waren toch plots weer uit het straatbeeld te verdwijnen op pas weer in de vorm van de Nintendo gameboy etc. hun rentree te maken.


  6 juni 2007 om 19:09
  Luc van Poelje @ 3 Circles Media

  Hele interessante documentaire. Na consoles en PC games zullen de casual games en interactive TV tot wasdom komen de komende jaren. Wet van de grote getallen, dus via internet en TV; that’s where the money is. Geen nerds, geen kids maar games voor iedereen.

  Cem, thanx voor de tip.


  7 juni 2007 om 06:45
  CemYildiz

  @Luc: Ik denk dat je de casual games via interactieve TV los moet zien van de videogames, die juist steeds meer richting speelfilms gaan. Steeds meer Hollywood regisseurs die zich nu wagen aan games, combinaties tussen games en films en zelfs nieuwe, hybride vormen (o.a. Peter Jackson werkt aan zo’n project, waar nog weinig over bekend is). Daarnaast is er ook de ontwikkeling dat meer en meer mensen het spelen van videogames als sport beoefenen. Casual games zie ik als een “spelletje”, terwijl een videogame algemeen gezien meer draait om immersie, prestaties, uitgebreide verhaallijnen, complexe characters etc.


  7 juni 2007 om 08:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!