Viral Friday: Photoshop Makeover

18 mei 2007, 07:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Photoshop Makeover. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld het ongekende virale succes van Dove Evolution van vorig jaar. Al snel verschenen er de nodige parodieën op de Dove Evolution video. Zo ook deze, waar een volle dame slank wordt gephotoshopt. Op plek 2, The Break Up. Geert Desager en Stef Selfslagh van het Belgische reclamebureau Openhere maakte de komische viral “The Break Up” voor Microsoft Digital Advertising Solutions. De viral is een prachtige korte video over de huidige relatie tussen adverteerder en consument. Axe maakt met Let The Game Continue de top 3 deze week compleet. De nieuwe Axe campagne “Let The Game Continue” is een soort online roadmovie, die zo’n 5 minuten duurt. In de filmercial heeft de man een aaneenschakeling van ontmoetingen met vrouwen. Op één of andere manier blijft hij vervallen in problemen.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  martinm

  Super! Dit is weer een échte Viral Friday 🙂


  18 mei 2007 om 08:06
  media

  Wat vinden jullie overigens van de nieuwe usability van deze viral friday? Je kunt nu als je naar de top-10 gaat via link rechtsboven naar het archief. Verder is het nu ook mogelijk om per item te reageren en komen deze reacties ook in de comments rechts op de homepage te staan.

  Paul, wat ging er nu nog meer gebeuren met de viral friday?


  18 mei 2007 om 09:49
  lbroekman

  Paul, wederom chapeau, klasse selectie.


  18 mei 2007 om 09:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!