We maken ons druk om de werkdruk

3 mei 2007, 03:18

{title}Druk… druk… druk. We maken ons druk, want we hebben het druk. Meer dan 60 % van de beroepsbevolking klaagt over een hoge werkdruk. UIt de Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden 2006 die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat 18% van de werknemers vindt dat er meer aan de werkdruk gedaan moet worden. In het onderwijs en de gezondheidszorg vindt zelfs een kwart het “zeer nodig” dat er iets aan de werkdruk wordt gedaan. Aan het onderzoek van TNO, CBS en TNS Nipo werkten ruim 24.000 werknemers mee.

Heb je het zelf ook zo druk? Op de website van Arbobondgenoten kun je zelf je werkdruk testen. En mocht je werkstress of werkdruk te hoog zijn, dan is een middagje koeien knuffelen bij Marente Hupkens, wellicht een goede manier om te ontstressen 🙂

Caroline Korsten is actief op het internet sinds midden jaren negentig. Ze studeerde communicatie en (gezondheids)psychologie en heeft een brede kennis en werkervaring op het gebied van PR, journalistiek, marketingcommunicatie en reputatiemanagement. Gewerkt bij diverse multinationals. Deze Europa-trotter woonde vier jaar in Duitsland en twee jaar in Engeland. Geinteresseerd in alles wat met online communicatie en psychologie te maken heeft.

Categorie
Tags

6 Reacties

  moojen

  En dan te bedenken dat we het minst aantal uren werken in heel Europa, op één land na. Zo druk zijn we dus niet. Of ligt men in de rest van Europa pas echt goed in de stress? Kan ook natuurlijk.


  3 mei 2007 om 08:49
  SEO Handleiding

  Het zit gewoon tussen je oren. Mensen zitten al in de stress terwijl ze geen reet te doen hebben.


  3 mei 2007 om 09:34
  caroline777

  Mijn ervaring na twee jaar UK is dat we wellicht wel minder uren maken, maar wel een stuk efficienter werken dan aan de andere kant van de plas. Meer afleveren dus in minder tijd.


  3 mei 2007 om 12:08
  Rudi de Groot

  @ Caroline haha jah hoe kan je ook productief zijn als je elke avond in de kroeg zit, maar

  wel gezellig 😉


  3 mei 2007 om 20:12
  caroline777

  @Rudi: je bedoelt die Engelsen neem ik aan 🙂 – ben zelf geheelonthouder 🙂


  4 mei 2007 om 02:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!