• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: The Landlord

Viral Friday: The Landlord
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor de Amerikaanse acteur Will Ferrell met The Landlord. Het grappige filmpje verhaalt over huurder Ferrell, die problemen heeft met zijn huisbaas/tiran, gespeeld door de twee jarige Pearl McKay. De video genereerde in korte tijd meer dan 15 miljoen views. Verbazingwekkend is het feit dat de film niet op YouTube een hit is geworden, maar op de pas gelanceerde comedy website FunnyorDie.com. Dank Marco voor de tip! Op plek 2, The Simpsons op Google Earth. In het korte fragment is te zien hoe Marge Simpson zichzelf Googelt en terecht komt op Google Earth live. De video is erg populair in de SEO community. Lynx maakt de Top 3 deze week compleet met Bom Chicka Wah Wah!. De nieuwe slogan van Axe "Bom Chicka Wah Wah", die op de nieuwe deodorant bussen prijkt, verwijst naar de popcultuur jargon uit de jaren 70 voor een seksuele ontmoeting. BBH New York is verantwoordelijk voor de nieuwe campagne en omvat TV commercials, een online campagne en live events.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Aangezien ik van details houd, heb ik zelf ook marge simpson gegoogled. Ik kwam op 1,5 miljoen hits. Had het grappig gevonden wanneer dit overeenkwam met het filmpje. Wanneer je "marge simpson" googled, zijn het trouwens 590.000 hits.

  Dit niet als nadeel, en ik verwacht ook zeker niet dat er mensen zijn (buiten mijzelf) die dit checken. Het doet er ook niet echt toe.

  Gewoon een zeer leuke viral.

  geplaatst op
 • Landlord-video is niet beschikbaar?

  geplaatst op
 • @Lode:
  Inderdaad. "This video is no longer available due to a copyright claim by Fun or Die, Inc." Ga het aanpassen. Dank voor je feedback!

  geplaatst op
 • @Lode:
  Gefixed!

  geplaatst op
 • Een kijkje achter de schermen: How the Glass was Built

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.