Web 2.0 browser voor downloaden video

12 april 2007, 02:47

Loop wat achter op mijn RSS-feeds maar deze van Emerce wil ik jullie toch niet onthouden:

(…) Een student van de TU Delft heeft een programma gemaakt waarmee gebruikers filmpjes en foto’s van sites als YouTube en Flickr direct kunnen opslaan op hun harde schijf of iPod. Deze ‘Web 2.0 browser‘ is onderdeel van het p2p-project Tribler van de Nederlandse universiteiten. Het systeem draait straks ook op settopboxen, zodat YouTube-content op tv kan worden bekeken. (…)

In de reacties op het artikel tal van voorbeelden waarmee het al langer mogelijk is video’s van platformen als Google Video en YouTube te downloaden. Enkele voorbeelden daarvan zijn VideoDownloader 2.0, HeyWatch, KeepVid en Vixy. Ik zal binnenkort al die handige videotools maar weer eens op een rijtje zetten. Afgelopen week liep ik ook al tegen Free Video Coding aan. Een eenvoudige tool om streaming video om te zetten naar embedded code om video op je eigen site te plaatsen.

Wie kent er nog meer handige videotools?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!