100 miljoen iPods verkocht

100 miljoen iPods verkocht
{title}
Apple Inc. heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat het bedrijf de honderd-miljoenste iPod heeft verkocht. De iPod is hiermee de snelst verkopende MP3-speler in de geschiedenis.
De eerste iPod werd zo'n vijf en een half jaar geleden, in november 2001, geïntroduceerd. Sindsdien heeft Apple meer dan tien nieuwe iPod modellen geintroduceerd (5 iPod generaties, 2 iPod mini generaties, 2 iPod nano generaties en 2 iPod shuffle generaties). De iPod heeft gezorgd voor een ecosysteem van meer dan 4000 accessoires en meer dan 70% van de auto's die in de VS worden verkocht hebben een iPod-aansluiting.

Samen met de iTunes Store (5 miljoen nummers, 350 televisie shows en meer dan 400 films) heeft Apple een ware killer app in handen. Het bedrijf uit Cupertino heeft via haar iTunes Store inmiddels meer dan 2,5 miljard liedjes, 50 miljoen TV shows en 1,3 miljoen films verkocht. Apple's muziekwinkel is daarmee 's werelds meest populaire online store op het gebied van online muziek, TV shows en films. Apple viert het nieuws met een hartvormige afbeelding op de website en bedankt alle muziekliefhebbers wereldwijd. Download Excel bestand.

Zie ook: Discovery Channel toont succesverhaal iPod en iPod introductie presentatie uit 2001.

Bron: MacWereld.nl, iPhoneclub, Apple PR


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • En daarvan zijn er twee van mij ;-)

  Indrukwekkende cijfers en inderdaad, Apple heeft hiermee een fantastische killer app in handen!

  geplaatst op
 • Opmerkelijk ook hoe lang 't duurde voor Sony snapte dat een concurrent niet noodzakelijkerwijs uit je directe omgeving komt. "Apple? Niks van aantrekken. Die lui zitten in computers, niet in consumenten-elektronica."

  geplaatst op
 • Wie heeft dat gezegd Carl? Leuke quote om te gebruiken in presentaties!

  geplaatst op
 • Nou fantastisch

  Vind het veel grappiger om te zien dat je van dit berichtje ook helemaal kan aflezen dat er vreemde soort van verliefheid zit tussen reclame/marketing mensen en apple, in t bijzonder ipod...

  geplaatst op
 • De verkopen van de hardware zijn fenomenaal, maar met gemiddeld 25 verkochte iTunes per verkochte iPod, zijn de iTunes (nog) niet het succes of melkkoe die ze zo in eerste intstantie lijken te zijn. Op een iPod van gemiddeld 4 GB is toch meer plek dan voor 25 liedjes ?

  geplaatst op
 • Eind juli maakte Apple bekend dat muziekliefhebbers al meer dan drie miljard nummers gedownload hebben via de Itunes Music Store. Apple is uitgegroeid tot de op twee na grootste muziekverkoper. Waar het in 2005 nog 7 maanden duurde om een half miljard nummers te verkopen is dat nu nog maar 3,5 maand!!

  geplaatst op
 • De grafiek met iTunes Music Store verkopen van "Mad dog in the fog" maar even geüpdate:

  Download Excel bestand

  geplaatst op
 • Ik heb bij beide grafieken ook het excel document ter download beschikbaar gesteld, voor diegenen die graag met deze cijfers willen goochelen, bijv. "Aantal iTunes nummers per iPod over time" of "Groei iPod verkopen vs groei iTunes Music Store verkopen".

  geplaatst op
 • Dat wil zeggen dat 1 op de 60 mensen ter wereld met een iPod rond lopen, best wel veel als je het mij vraagt!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.