100 miljoen iPods verkocht

9 april 2007, 15:00

{title}
Apple Inc. heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat het bedrijf de honderd-miljoenste iPod heeft verkocht. De iPod is hiermee de snelst verkopende MP3-speler in de geschiedenis.

De eerste iPod werd zo’n vijf en een half jaar geleden, in november 2001, geïntroduceerd. Sindsdien heeft Apple meer dan tien nieuwe iPod modellen geintroduceerd (5 iPod generaties, 2 iPod mini generaties, 2 iPod nano generaties en 2 iPod shuffle generaties). De iPod heeft gezorgd voor een ecosysteem van meer dan 4000 accessoires en meer dan 70% van de auto’s die in de VS worden verkocht hebben een iPod-aansluiting.

Samen met de iTunes Store (5 miljoen nummers, 350 televisie shows en meer dan 400 films) heeft Apple een ware killer app in handen. Het bedrijf uit Cupertino heeft via haar iTunes Store inmiddels meer dan 2,5 miljard liedjes, 50 miljoen TV shows en 1,3 miljoen films verkocht. Apple’s muziekwinkel is daarmee ’s werelds meest populaire online store op het gebied van online muziek, TV shows en films. Apple viert het nieuws met een hartvormige afbeelding op de website en bedankt alle muziekliefhebbers wereldwijd. Download Excel bestand.

Zie ook: Discovery Channel toont succesverhaal iPod en iPod introductie presentatie uit 2001.

Bron: MacWereld.nl, iPhoneclub, Apple PR

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

7 Reacties

  media

  En daarvan zijn er twee van mij 😉

  Indrukwekkende cijfers en inderdaad, Apple heeft hiermee een fantastische killer app in handen!


  9 april 2007 om 15:42
  mangold

  Opmerkelijk ook hoe lang ’t duurde voor Sony snapte dat een concurrent niet noodzakelijkerwijs uit je directe omgeving komt. “Apple? Niks van aantrekken. Die lui zitten in computers, niet in consumenten-elektronica.”


  9 april 2007 om 19:12
  media

  Wie heeft dat gezegd Carl? Leuke quote om te gebruiken in presentaties!


  9 april 2007 om 19:18
  Bertjan

  Nou fantastisch

  Vind het veel grappiger om te zien dat je van dit berichtje ook helemaal kan aflezen dat er vreemde soort van verliefheid zit tussen reclame/marketing mensen en apple, in t bijzonder ipod…


  10 april 2007 om 06:35
  RomanoJennekens

  De verkopen van de hardware zijn fenomenaal, maar met gemiddeld 25 verkochte iTunes per verkochte iPod, zijn de iTunes (nog) niet het succes of melkkoe die ze zo in eerste intstantie lijken te zijn. Op een iPod van gemiddeld 4 GB is toch meer plek dan voor 25 liedjes ?


  10 april 2007 om 07:15
  Paul van Veenendaal

  Ik heb bij beide grafieken ook het excel document ter download beschikbaar gesteld, voor diegenen die graag met deze cijfers willen goochelen, bijv. “Aantal iTunes nummers per iPod over time” of “Groei iPod verkopen vs groei iTunes Music Store verkopen”.


  11 augustus 2007 om 13:23
  Karl

  Dat wil zeggen dat 1 op de 60 mensen ter wereld met een iPod rond lopen, best wel veel als je het mij vraagt!


  17 november 2007 om 01:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!