Belastingdienst wint WebFlop2007

Belastingdienst wint WebFlop2007

Het forum burger.overheid.nl waarin o.a. de Nationale Ombudsman, de Internet Society Nederland en de Consumentenbond zitting hebben, heeft de WebFlop 2007 uitgereikt aan de Belastingdienst. De WebFlop is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een overheidsorganisatie om beter te presteren. De WebFlop is de tegenhanger van de WebWijzerAward voor goede e-overheidsinitiatieven.

Burger @Overheid.nl is van mening dat de Belastingdienst het moeilijk zo niet onmogelijk maakt dat de burger contact opneemt. E-mailen is geheel niet mogelijk. De hele informatievoorziening en dienstverlening is ingericht op standaardgevallen en bulkverwerking. Wie vragen heeft over de eigen situatie of afwijkende gevallen, valt al gauw in handen van een call center en wordt letterlijk en figuurlijk “aan de lijn gehouden”. Vanwege efficiency en kostenbesparing is er teveel nadruk gelegd op massaverwerking, ten koste van de aandacht voor individuele burgers. Het geheel kan ik persoonlijk bevestigen. In 2006 heeft het mij persoonlijk 8 maanden gekost om kinderopvangtoeslag te kunnen regelen en inmiddels gaat er in 2007 ook het nodige mis. Moeilijker kunnen ze het bijna niet maken…


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het past in het plaatje. Het is of was officieel beleid van de Belastingdienst om te zorgen dat de "klanten" zich zoveel mogelijk zelf helpen op het internet en minder gaan bellen en zeker niet langs gaan komen. Op zich niet zo raar maar maar dan moet je wel een excelente website hebben en je call centre moet dan juist de complexere gevallen geod af kunne handelen. En daar wringt verschrikkelijk de schoen. Ik heb een keer de euvele moed gehad twee keer te bellen met dezelfde vraag. Dat leverde een hilarische reactie op. Beetje te veel om hier weer helemaal uit de doeken te zien dus lees daarvoor het artikel op mijn website. In ieder geval zeer terecht dat ze de winnaar zijn van deze euhm... aanmoedigingsprijs.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.