Belastingdienst wint WebFlop2007

5 april 2007, 12:00

Het forum burger.overheid.nl waarin o.a. de Nationale Ombudsman, de Internet Society Nederland en de Consumentenbond zitting hebben, heeft de WebFlop 2007 uitgereikt aan de Belastingdienst. De WebFlop is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een overheidsorganisatie om beter te presteren. De WebFlop is de tegenhanger van de WebWijzerAward voor goede e-overheidsinitiatieven.

Burger @Overheid.nl is van mening dat de Belastingdienst het moeilijk zo niet onmogelijk maakt dat de burger contact opneemt. E-mailen is geheel niet mogelijk. De hele informatievoorziening en dienstverlening is ingericht op standaardgevallen en bulkverwerking. Wie vragen heeft over de eigen situatie of afwijkende gevallen, valt al gauw in handen van een call center en wordt letterlijk en figuurlijk “aan de lijn gehouden”. Vanwege efficiency en kostenbesparing is er teveel nadruk gelegd op massaverwerking, ten koste van de aandacht voor individuele burgers. Het geheel kan ik persoonlijk bevestigen. In 2006 heeft het mij persoonlijk 8 maanden gekost om kinderopvangtoeslag te kunnen regelen en inmiddels gaat er in 2007 ook het nodige mis. Moeilijker kunnen ze het bijna niet maken…

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!