• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Save Fred!

Viral Friday: Save Fred!
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De Viral Friday top 3 van deze week was enorm close! Na intensief beraad met Marco en Erik hebben we unaniem gekozen voor "Save Fred!" van het interactieve bureau 10mg uit Amsterdam als nummer 1 deze week in de Viral Friday Top 10. Bedoeling is om binnen een gestelde tijd het konijn Fred te reanimeren en te opereren, om zo zijn leven te redden. Uniek is dat de viral enorm populair is geworden via de sociale bookmark diensten del.icio.us en Stumble Upon. Tevens is de site uitgeroepen tot "Site of the day" door The FWA (Favourite Website Awards)! Op plek 2 staat Wonder Bra, die gisteren door Carl Mangold op Marketingfacts werd geplaatst. Het lingerie merk weet op geniale en humoristische wijze met behulp van een (slecht functionerende) scrollende abri haar campagne onder de aandacht van de consument te brengen. De prachtige $3.9 miljoen dollar kostende reclame Shell Ferrari F1 ter viering van de 60 jarige samenwerking van Shell en Ferrari maakt de Top 3 compleet.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Stem op dit artikel op: Nujij.nl, Nieuwsfilter, eKudos, MSN Reporter, Geenredactie, Wat vinden wij over, Newstalk, Tipt of Digg.

Meer


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Jullie missen de trailer van de nieuwe Grand theft Auto game....

  geplaatst op
 • @Rory:
  Zou je 'm kunnen sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Bij voorbaat dank!

  geplaatst op
 • @Rory: deze? Is die viraal?

  geplaatst op
 • @Rory:
  Hij wordt inmiddels wel onwijs vaak geupload op YouTube

  geplaatst op
 • Nujij.nl toegevoegd! Momenteel staat Viral Friday op plek 9 in de top 100!!. Nujij.nl is de sociale nieuwssite van Nu.nl.

  geplaatst op
 • Ik volg nu al een aantal weken het Viral Friday item, moet zeggen er zitten echt geweldige filmpjes bij. Maar ik vraag me al een tijdje af wat is nou de definitie van een viral... Ik was namelijk altijd in de veronderstelling dat een viral iets is waar een gebruiker iets moet doen zoals bij de viral van de SP bijvoorbeeld. Maar ik zie binnen de viral friday top 10 meestal filmpjes, waar geen interactie in zit. Kortom zou graag eens een definitie willen horen van wat nu als viral betiteld kan/mag worden en wat niet..

  geplaatst op
 • Inmiddels nummer 1 positie in de Nujij.nl Top 100 ;-)

  geplaatst op
 • Heerlijk overzicht en een mooie afsluiter van de week Paul, thx!

  geplaatst op
 • Geweldige lijst, met een terechte Top 3. Goed weekend!

  geplaatst op
 • die spot van Shell V Power is ook erg mooi...3,9 miljoen dollar..damm

  maar die trailer van GTA IV mag inderdaad niet ontbreken. Met de muziek van Philip Glass eronder. Wat een game wordt dat.

  geplaatst op
 • @Paul: vergeet je niet Emiel zijn vraag nog even te beantwoorden?

  geplaatst op
 • @Erik, Emiel:
  De definitie van Viral had ik eerder al gegeven in de comments van Viral Friday: Stephen Colbert, Jeep® Waterfall & iBlinds.

  De criteria op basis waarvan ik de Viral Top 10 samenstel staat in de comments van de posting Viral Friday: Impossible is Nothing

  @Emiel:
  Kortom als de verspreidingsfactor of coëfficiënt groter is dan 1 voor een video, foto, game, actiesite etc is er sprake van een viraal effect. Er zijn verschillende tools om met minimale media inkoop "digitale mond op mond reclame" te versnellen en zo een viraal effect tot stand te brengen, zoals "send to a friend" button, sociale media (digg, del.icio.us, Stumble upon, eKudos, Hyves, MySpace, YouTube), seeding op weblogs, vaagvertenties in kranten, Twitter, buzz op fora etc.

  Wikipedia voegt aan de definitie "Viral" de volgende voorwaarde toe "... zal vergelijkbaar als bij een epidemie het aantal besmette personen volgens een logistische curve groeien, waarvan het eerste deel exponentieel lijkt."

  Om dit nader te verduidelijken vraag ik je te kijken naar de Alexa grafieken in het artikel "Contrasting Community Sites with (Viral) Marketing Sites".

  De virals met een hoge verspreidingsfactor, exponentiële groei in het begin, een incubatietijd van circa 15 dagen en minimale media inkoop nodig hebben krijgen een plek in de Viral Friday Top 10.

  geplaatst op
 • @paul

  Een zeer helder antwoord.. dankje.

  geplaatst op
 • @Emiel:
  Graag gedaan.

  In de MarketingOnline nieuwsbrief van vandaag is WonderBra uitgeroepen tot "Campagne van de Week".

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.