Cyrte in TMG, slim en goed getimed

Cyrte in TMG, slim en goed getimed

Volgens het FD bouwt John de Mol gestaag aan een belang in de Telegraaf Media Groep (TMG ). Investeringsvehikel Cyrte Investments zou een nog onbevestigd belang van 7.5% nastreven. Een woordvoerder van Cyrte bevestigde dat vandaag (dinsdag) tegenover het FD maar wilde gezien de nu nog ontbrekende meldingsplicht geen uitlatingen doen over de grote van het veroverde belang.

Een en ander impliceert dat de drempelwaarde van 5% voor de mededingingsautoriteiten nog niet bereikt is. Dat dit zich heeft afgespeeld buiten het directe zicht van het management van de TMG moge blijken uit het feit dat de woordvoerders van de toch ‘Niet Zo Wakkere Krant Van Nederland’ vanmorgen nog niet op de hoogte waren van de aandelentransacties en het substantiële belang van Cyrte in hun onderneming.

De Telegraaf Media Groep heeft op haar beurt een belang van 20% in SBS Broadcasting met wie de Mol in gesprek is over de toekomst van de Talpa televisieactiviteiten. Toch lijkt dat op toeval te berusten want Cyrte, met aandeelhouders NIBC en PGGM aan boord, ziet in de aandelen van TMG naar alle waarschijnlijkheid gewoon een goede investering. Het moment waarop de berichten over de aandelen TMG naar buiten komen is mogelijk wel strategisch goed gekozen gezien de actuele onderhandelingen met SBS en RTL.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Het strategisch spel tussen RTL en Talpa kreeg een nieuwe dimensie toen RTL bij monde Van Westerloo werd gemeld dat de deal bijna rond was. Toen kwam SBS als duveltje uit een doosje. Vooral prettig voor de onderhandeling met RTL. Deze bekendmaking duwt de onderhandeling nog wat verder richting Talpa. Benieuwd wat De Mol hier aan voordelen voor Talpa/Tien weet uit te halen...

  geplaatst op
 • Gelezen in het FD van vandaag:

  (...) Cyrte Investments, voor meerderheid in eigendom van John de Mol, bereidt een bod voor op Endemol . Dat heeft woordvoerder Thomas Notermans woensdagmiddag bevestigd.

  'Wij zitten samen met Mediaset en Goldman Sachs in de race om Endemol', zo stelde hij. Mediaset wordt gecontroleerd door Silvio Berlusconi, voormalig premier van Italie.

  Telefonica , eigenaar van een belang van 75% in Endemol, liet onlangs weten Lehman Brothers te hebben ingehuurd als adviseur om het belang in de producent van onder meer Big Brother te verkopen. Notermans stelt dat Telefonica inmiddels heeft gevraagd of Cyrte en Mediaset een formeel bod willen uitbrengen. 'Dat zal in de komende weken moeten gebeuren', aldus Notermans. (..)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.