Ook MWG heeft social network

22 maart 2007, 10:58

{title}De vereniging voor commerciële communicatie MWG (voorheen MediaWerkGroep) heeft enige maanden geleden haar nieuwe website gelanceerd met daarin een social network functie. De lancering is in alle stilte verlopen en dit social network heeft nog weinig (geen??) aandacht gehad op de marketingsites, terwijl dat het wel verdiend. Binnen het netwerk van 1700 betalende leden die actief zijn in media, kan je op je eigen persoonlijke pagina aangeven wie je vrienden zijn. Je kan namelijk zoeken in het totale ledenbestand (dat ook in een boekje beschikbaar is). Vervolgens zie je bij het aanmelden van een event (jaarlijks organiseert het MWG tientallen evenementen van groot tot klein, waaronder de jaarlijkse AMMA awards) wie van je vrienden zich nog meer hebben aangemeld. Een goede manier om meer aanmeldingen te krijgen en het aantal no-shows te verminderen.

Het krachtige van het online ondersteunen van het social network van deze vereniging is dat de échte relaties tussen échte mensen al bestonden. Nu vind er een vertaalslag plaats naar online en kunnen deze relaties worden gebruikt om mensen te helpen bij het maken van een keuze uit de verschillende evenementen. Het MWG kan dit in de toekomst vrolijk gaan uitbreiden. Door bijvoorbeeld via affiliate programma’s met eventorganisaties kan het MWG ook kaarten gaan ‘verkopen’ voor evenementen van derden waarbij ze zelf een commissie ontvangen en wellicht zelfs hun leden een korting kunnen bieden. Hetzelfde kunnen zij gaan doen met online boekenverkopers. Of met banen (banen in jouw netwerk). Of met nieuws (mensen in jouw netwerk vonden dit nieuws interessant). Het begint bij werkelijke relaties en het krijgt online een bijzonder versterkend effect.

Met nieuws zou het MWG op het terrein komen van Emerce dat juist experimenteert met een eigen social network vanuit de nieuwsberichtgeving. Of zelfs bij MarketingFacts, dat ook waarderingen verzamelt. Deze ontwikkeling laat zien dat merken (in het algemeen maar ook business brands zoals MWG, MarketingFacts en Emerce) in de toekomst mensen verenigen. Uitgevers gaan daarmee meer op verenigingen lijken dan op bedrijven die uitgeven, informatie verzamelen en zo goed mogelijk zenden. Iets om eens over na te denken.

Nog wat meer details over het MWG (van de website):

MWG is een vereniging van en voor mensen die werkzaam zijn in de commerciele communicatie. Haar inmiddels omvangrijke ledenbestand (ruim 1700) bestaat uit mensen met de meest uiteenlopende functies in de wereld van de (nieuwe) media.

Het doel van de MWG is het informeren, kennis verbreden en verdiepen en een sociaal platform bieden voor haar leden via diverse bijeenkomsten en publicaties waarbij steeds actuele onderwerpen voor de mediabranche aan de orde komen.

Voor de critici onder ons: nee, het is geen nieuws van vandaag. Het is ook (nog) geen daverend succes, maar wel een begin, zoals alle ontwikkelingen ergens moeten beginnen. Misschien is het onhandig dat je weer ál je relaties moet aangeven maar in de toekomst komt er ongetwijfeld een koppeling met zakelijke netwerken zoals LinkedIn of Xing (koppel mijn MWG account aan mijn LinkedIn Account). Het is absoluut een stap in de ontwikkeling van marketing, media en merken. En daarom zinvol hier op MarketingFacts.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Erwin van Lun, MBM MSc (1968), is a multifaceted visionary professional dedicated to shaping the future through various international roles. As an author, futurist & professional speaker, he has shared his accurate future forecasts on over 100 stages in eight countries, influencing thousands. His expertise as a future-proof software engineer, focusing on Angular since 2017, helps innovative startups and scaleups to expand and professionalize by increasing profits, reducing costs, and strategically aligning processes. In his spiritual journey revealing the dance & tantra teacher within, Erwin realized how blockages (stiffness through fascia) in the body reduce the innovative thinking capacity of humans, and releasing these blockages restores lost creativity, a process which is crucial in this era that can only progress with disruptive (creative) thinking. Formerly renowned as the #1 global chatbot expert and co-founder of the global Magickal 5D Society, pioneering entrepeneur Erwin is constantly releasing new ventures: currently he is working on a brand new conscious dance/tantra system aimed at awakening humanity through dance, blending Ecstatic Dance, Biodanza, Tantric Dance, and Tantra with rituals known from ancient tribes. His unique vision, skills, and approach make him a powerful force in the global transition ahead.

Categorie
Tags

7 Reacties

  lbroekman

  Erwin, goed verhaal (inclusief de bedenkingen). Social networks zijn er in vele verschijningsvormen en deze gesegmenteerde variant rondom een gemeenschappelijk thema oogt sterk, ook omdat het een onderdeel is van een groter geheel en niet alleen een netwerk op zich is. Dank voor de info.


  22 maart 2007 om 22:00
  media

  MediaMensen, Emerce-netwerk, MWG-netwerk en dan nog al die verenigingsblogs waar de enige aktiviteit de spamberichten lijkt. Alle goede bedoelingen ten spijt, een online community is niet iets dat je van bovenaf kunt dicteren. Het zal van onderaf moeten groeien en dat moet je als uitgever of vereniging faciliteren. Een andere mogelijkheid is je aan te sluiten bij een bestaande online community.

  Let wel, met voldoende budget is het zeker mogelijk een online community te creeren. Maar denk niet dat het na de implementatie van een goedkope tool vanzelf gaat! Wie gaat de kar trekken? Wie zijn de evangelisten? En waar gaan we het uberhaupt over hebben?


  23 maart 2007 om 06:51
  ErwinVanLun

  @Marco: Je bedoelt iemand die zorgt dat de boel gaat lopen. Dus iemand die regelmatig postings plaatst, die zelf actief reageert op reacties én iemand die enthousiast andere mensen benadert om zelf te schrijven. Dat ben ik helemaal met je eens. Het gaat niet vanzelf maar het moet ergens beginnen.

  Volgens mij wordt het tijd voor je eerste boek, Marco: Building Branded Communities 😉


  23 maart 2007 om 09:22
  Janny52

  Goed artikel en het zou zeker handig zijn dit te koppelen met Xing (openBC) en/of Linkedin.


  23 maart 2007 om 10:18
  how you can help

  So distributes placenta pills calgary and distributes. Okay so moving on from at that place Tammy.


  9 april 2014 om 12:48
  vitamin untuk anak

  The Basics To Regard For Blaming Out Decisive Matters In Stingless Bee


  11 april 2014 om 11:49
  vitamin untuk ibu hamil

  Some Turning Challenges In Speedy Strategies For Propolis Capsules 2000Mg


  14 april 2014 om 08:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!