Webcam voor autoreparaties

12 maart 2007, 17:59

MarketingTribune

Klanten kunnen straks bij reparaties aan hun auto, per webcam over de schouder van de automonteur meekijken. Dat is een van de opvallende kenmerken van de nieuwe franchiseormule ABC Autoservice. De letters ABC staan voor A Better Car.

In juni wordt de eerste ‘i-garage’ geopend in Lisserbroek. Het betreft de eerste vestiging van ABC Autoservice, een formule ontwikkeld door Profile International, een franchiseorganisatie voor auto-onderhoud.

Wantrouwen als inspiratie

Het idee van de webcam is geïnspireerd door onderzoek waaruit bleek dat 40 procent van de consumenten de rekening van zijn garagebedrijf wantrouwt. Nu kan de klant desgewenst zelf een oogje in het zeil houden, en zien hoe lang de monteurs bezig zijn, en of de reperatie al vordert.

Digitaal onderhoudsboekje

De ABC-garages kunnen zich hiermee onderscheiden van concurrerende bedrijven. De klant krijgt de transparantie die hij wenst. De transparantie wordt verder doorgetrokken op internet, waar de vaste prijzen van arbeidskosten en alle onderdelen te zien zijn. Ook het onderhoudsboekje wordt gedigitaliseerd. De klant kan dan via een eigen webpage de onderhoudsgeschiedenis van zijn wagen volgen.

Sms

Als er aanbiedingen zijn of belangrijke ontwikkelingen, zoals de komst van een nieuw model van het merk waarin de klant rijdt, dan gaat ABC zijn klanten op de hoogte houden middels e-mail en sms.

(Bron: Het Financieele Dagblad )

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!