Skype laat bellers betalen aan andere bellers

10 maart 2007, 13:03

Skype laat bellers betalen aan andere bellersVia Skype Prime kunnen gewone consumenten nu geld gaan vragen voor hun telefonische diensten. Betaling kan dan per minuut of voor eenmalig voor toegang. De betaling is volledig geïntegreerd met het populaire betalingssysteem PayPal. Consumenten (of bedrijven) die hun diensten aanbieden worden Skype Prime Call Provider genoemd (via deze link is ook meer info beschikbaar). De consument kan zelf het tarief bepalen en Skype houdt daarvan 30% van de kosten achter.

Er wordt in eerste instantie gedacht aan adviesgesprekken, muziek of podcast maar waarschijnlijk weet Skype wel beter. Dit is de ultieme mogelijkheid voor elke individuele dame ter wereld om haar diensten op afstand te verrichten , tegen betaling, en zonder tussenkomst van derden. Ook kunnen consumenten video gaan uitzenden tegen betaling. Mensen verbinden met onze live concerten of alle mogelijke daar-had-je-bij-moeten-zijn momenten en daar op een eenvoudige wijze geld voor vragen. Eigenlijk ontstaat hiermee een soort streaming payment service provider waar ik hier enkele weken geleden over schreef. Een heel eenvoudige manier om geld te gaan verdienen, gewoon vanuit huis. Ik denk dat dit wel eens een groot succes zou kunnen worden. Mensen die toelichting willen op deze posting kunnen me Skypen: erwinvanlun (3,30 euro per minuut).

Via: Adverlab

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

26 Reacties

  Annet

  Dit is de ultieme mogelijkheid voor elke individuele dame ter wereld om haar diensten op afstand te verrichten , tegen betaling, en zonder tussenkomst van derden

  Sorry hoor, moest deze blooperzin even uitlichten, ELKE dame ….. weet je het zeker? 3,30 euro? ben jij ook zo´n dame, Erwin? 😉


  10 maart 2007 om 13:16
  macblik

  3,30 per minuut heb ik best over voor een niet-individuele dame, whatever that may be. maar niet voor een blogger die zijn woorden slecht kiest. sorry, erwin!


  10 maart 2007 om 14:02
  rxbbx

  Beetje vreemd.. maar hij bedoelt het goed.. biedt veel mogelijkheden dit


  10 maart 2007 om 15:11
  media

  Vroeger had je 06-nummers daar kon je ook diensten op afstand mee verrichten, tegen betaling en zonder tussenkomst van derden. Was big business voor de early adoptors. So what’s new? Prima services overigens maar wat een voorbeeld; had je hoger ingeschat Erwin 😉


  10 maart 2007 om 15:32
  ErwinVanLun

  @Annet: De zin die jij blooperzin noemt wil ik toch graag laten staan. Het geeft precies aan wat ik bedoel: elke dame krijgt die mogelijkheid. Elke heer overigens ook, maar dat is nou eenmaal minder interessant gezien de genetisch drijfveren van de mens. Wist je dat media-exploitanten tegenwoordig al 40% van hun omzet halen uit webcams? Het is een enorme groeiende business en logisch. En zoals je weet, gebeurt er ook in werelden als SL van alles op dit gebied. Het past gewoon bij onze genen en daar moeten we niet zo moeilijk over doen.

  Ik wil daarmee niet zeggen dat elke dame die gaat doen. Stel dat van de 3,5 miljard vrouwen op deze wereld, er 1 miljard connected zijn, en daarvan 400 miljoen in de ‘juiste’ leeftijd en daarvan 1 promille zich aan deze werkzaamheden start, dan hebben we het wel over 400.000 zenders. En het is wel heel makkelijk verdienen. Dit gaat gewoon gebeuren. Niet door jou. Niet door mij. Niet door de meeste marketingfacts lezers. Maar wel door heeel veeeel anderen.


  10 maart 2007 om 15:59
  Raimo

  The longtail van uhh…. 😉


  10 maart 2007 om 18:21
  Skype Buzz

  Het maximum tarief per minuut bedraagt overigens 2 euro. Het is dus niet mogelijk om € 3,30 per minuut te vragen 🙂

  Je moet ook een lange adem hebben wil je geld verdienen met Skype, het duurt maar liefst 120 dagen voordat het geld op je rekening wordt bijgeschreven!


  10 maart 2007 om 20:40
  ErwinVanLun

  @Skype Buzz: tx voor de info.

  @Martin: Paypal kan toch niet zien wat je op een Skypelijn doet? De ene keer ben je gewoon aan het praten; de andere keer neem je een telefonische dienst af; de keer erop verricht je een adult service. Je hebt gewoon een skype naam en je vraagt geld voor je dienst. Paypal ziet het verschil niet. Promotie kan volledig buiten Skype om (trouwens ook wel weer een aardige: een portal die geld verdient als je werkelijk een verbinding maakt met Skype).


  10 maart 2007 om 23:23
  martinm

  @Erwin…. zo makkelijk gaat het niet. Paypal heeft een paar jaar terug ook echt actief er tegenop getreden. IN dit geval is het best mogelijk dat ze je account blokkeren zodra ze weten dat je via Skype óók adult cam doet… De vraag is dan meer in hoevere de koppeling Skypenaam/paypaladres onzichtbaar zijn voor paypal. Als hun dat verband wél kunnen maken is het vrij snel te traceren…


  11 maart 2007 om 11:28
  Langace

  “To become a Skype Prime call provider, you must offer services in one of the supported languages and ensure that you can withdraw money you have earned from your PayPal account.

  Languages you can offer Skype Prime services in are English, Spanish, Germany, Japanese, French and Italian.”

  Snap ik nou goed dat als je een helpdesk in het Nederlands wil oprichten en dat via Skype wil doen dat dat verboden is?


  11 maart 2007 om 18:36
  ErwinVanLun

  @Langace: dat heb ik idd ook gezien. Is wat weired maar daar komt vast snel duidelijkheid over.

  @Martin: PayPal heeft er tegenop getreden: wat is dat toch met die Amerikaanse netheid? Netheid die wel innovatie tegenhoudt. Ik ben hier toevallig net met iemand samen een column over aan het schrijven. Wordt vervolgd…


  11 maart 2007 om 19:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!