• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: iPhone Hello

Viral Friday: iPhone Hello

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 viral van de SP vorige week is een ongekende hit in Nederland geworden. De videoboodschap met Jan Marijnissen in de hoofdrol, is binnen binnen 10 dagen meer dan 1,4 miljoen keer bekeken en heeft daarmee alle records verbroken. Nog nooit werd een Nederlandse viral movie zo snel, zo vaak bekeken. Felicitaties aan Thonik en de SP voor dit mega succes.

De Viral Friday Top 3 wordt deze week aangevoerd door "iPhone: Hello". Apple kocht zondagnacht voor 1,7 miljoen dollar 30 seconden zendtijd tijdens de Oscars. In de live uitzending van de Oscar-uitreiking in Los Angeles van afgelopen weekend stal Apple de show met de vertoning van de iPhone commercial in de eerste reclame onderbreking. Op de tweede plek "Shutdown day", computerprogrammeur Denis Bystrov en aandelenhandelaar Michael Taylor hopen eenieder op 24 maart er toe te bewegen de computer eens een etmaal niet aan te zetten. De nummer 3 werd vorige week al in de comments genoemd door Roel Schiefelbusch van Mangrove. Het is de Nokia's videospel, The Passenger, waarin men door de straten van Parijs kan scheuren, alwaar je doel is om een mysterieuze dame naar drie bestemmingen te brengen.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder!
 

Bekijk ook eerdere edities van Viral Friday:
- wk 2 Marketingfacts lanceert Viral Friday
- wk 3 Viral Friday: Paula Abdul
- wk 4 Viral Friday: Jeep® Waterfall
- wk 5 Viral Friday: Wigout girl
- wk 6 Viral Friday: The Machine is Us/ing Us
- wk 7 Viral Friday: Google's Master Plan
- wk 8 Viral Friday: Bill Gates vs Steve Jobs
 


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Dacht al, waar blijft die viral friday nu ;-)

  Moet zeggen dat ik wel ff moet wennen aan die nieuwe opzet. Ik moet nu daar kijken en hier reageren. Volgens mij moet dat handiger kunnen ;-)

  Opnieuw een prima lijst en goed om te zien dat mijn grote vriendin Tila ook in de lijst staat!

  geplaatst op
 • Inderdaad die reactiemogelijkheid en de lijst met filmpjes zouden toch echt op één page bijelkaar moeten, dit is knap onduidelijk en kost ook reacties.

  BTW 2 mensen extra dus op de M! BBQ? Tila nodig jij uit en Paul 'zijn' Esmee???

  geplaatst op
 • Ik zal Tila eens mailen en kijken of we ze me nog wil kennen nu ze 1,6 miljoen MySpace vriendjes heeft ;-)

  geplaatst op
 • @ Paul, geweldige lijst weer ;-) Ik sluit me wel aan bij Marco dat de usabilty van
  Viral Friday wel beter kan. Hopelijk kan er naar gekeken worden.

  Goed weekend iedereen!

  geplaatst op
 • @Paul, petje af weer. Als 'zelfbenoemd communitywatcher' vind ik de D'66 Hyves video (die volledig ondergesneeuwd is als gevolg van alle aandacht voor SP/Jan M.) toch ook erg vermakelijk.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.