Viral Friday: iPhone Hello

2 maart 2007, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 viral van de SP vorige week is een ongekende hit in Nederland geworden. De videoboodschap met Jan Marijnissen in de hoofdrol, is binnen binnen 10 dagen meer dan 1,4 miljoen keer bekeken en heeft daarmee alle records verbroken. Nog nooit werd een Nederlandse viral movie zo snel, zo vaak bekeken. Felicitaties aan Thonik en de SP voor dit mega succes.

De Viral Friday Top 3 wordt deze week aangevoerd door “iPhone: Hello“. Apple kocht zondagnacht voor 1,7 miljoen dollar 30 seconden zendtijd tijdens de Oscars. In de live uitzending van de Oscar-uitreiking in Los Angeles van afgelopen weekend stal Apple de show met de vertoning van de iPhone commercial in de eerste reclame onderbreking. Op de tweede plek “Shutdown day“, computerprogrammeur Denis Bystrov en aandelenhandelaar Michael Taylor hopen eenieder op 24 maart er toe te bewegen de computer eens een etmaal niet aan te zetten. De nummer 3 werd vorige week al in de comments genoemd door Roel Schiefelbusch van Mangrove. Het is de Nokia's videospel, The Passenger, waarin men door de straten van Parijs kan scheuren, alwaar je doel is om een mysterieuze dame naar drie bestemmingen te brengen.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder!

Bekijk ook eerdere edities van Viral Friday:

– wk 2 Marketingfacts lanceert Viral Friday

– wk 3 Viral Friday: Paula Abdul

– wk 4 Viral Friday: Jeep® Waterfall

– wk 5 Viral Friday: Wigout girl

– wk 6 Viral Friday: The Machine is Us/ing Us

– wk 7 Viral Friday: Google's Master Plan

– wk 8 Viral Friday: Bill Gates vs Steve Jobs

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

4 Reacties

  evroekel

  Inderdaad die reactiemogelijkheid en de lijst met filmpjes zouden toch echt op één page bijelkaar moeten, dit is knap onduidelijk en kost ook reacties.

  BTW 2 mensen extra dus op de M! BBQ? Tila nodig jij uit en Paul ‘zijn’ Esmee???


  2 maart 2007 om 14:29
  media

  Ik zal Tila eens mailen en kijken of we ze me nog wil kennen nu ze 1,6 miljoen MySpace vriendjes heeft 😉


  2 maart 2007 om 14:31
  Rudi de Groot

  @ Paul, geweldige lijst weer 😉 Ik sluit me wel aan bij Marco dat de usabilty van

  Viral Friday wel beter kan. Hopelijk kan er naar gekeken worden.

  Goed weekend iedereen!


  2 maart 2007 om 15:36
  lbroekman

  @Paul, petje af weer. Als ‘zelfbenoemd communitywatcher’ vind ik de D’66 Hyves video (die volledig ondergesneeuwd is als gevolg van alle aandacht voor SP/Jan M.) toch ook erg vermakelijk.


  2 maart 2007 om 21:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!