Jan houdt van mij!

Jan houdt van mij!
, ING Groep
@evr

{title}Zo’n jaartje geleden schreef ik de politiek ontdekt viral marketing. De SP had een grappig filmpje verspreidt met Jan Marijnissen in de hoofdrol onder 22.000 leden. Resultaat 160.000 aangevraagde filmpjes in slechts 10 dagen tijd. Of het nu met de provinciale verkiezingen in het verschiet weer zo hard gaat lopen weet ik niet, maar de SP heeft opnieuw een fraaie campagne gelanceerd. Jan stuurde mij het volgende mailtje:


Beste Erik,

Ik moet je iets vertellen, klik hier.
Er is nog nooit een campagne waar ik zoveel geplakt heb als deze, maar de belangen zijn ook groot. Het gaat ditmaal om de Provinciale Staten, de Eerste Kamer én om het oordeel van de kiezer over Balkenende 4!

Met vriendelijke groet,
Jan Marijnissen

PS: De lijm zit nog op mijn handen…

Ik krijg bijna de indruk dat ze na de mailwisseling met Frank Meeuwsen, op het idee zijn gekomen die verkiezingsborden eens op een andere manier in te zetten ;-) Benieuwd waar de overige partijen mee gaan komen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Het filmpje lijkt (weer) de juiste snaar te raken. Inmiddels al veel positieve comments op het weblog van Jan Marijnissen.

  geplaatst op
 • Groenlinks heeft 'Vraag het aan Femke'.

  geplaatst op
 • Ik heb van een collega ook het mailtje doorgestuurd gekregen. Ik ben totaal geen SP-fan, maar ik vind deze viral toch wel erg goed.

  Dit helpt ook meteen het stoffige imago van de politiek weg te poetsen!

  geplaatst op
 • En als je bij Femke Geenstijl intoetst dan heeft ze daar een passende reactie op. Ik vond Sinterklaas en de Kerstman van de Telefoongids leuker.

  geplaatst op
 • Dat is gek, ik zie op http://www.janmarijnissen.nl/2007/02/21/ik-moet-je-iets-vertellen/ alleen de tekst "Er zijn geen posts gevonden op je zoekcriteria", geen positieve/negatieve reacties. Ik was eigenlijk wel benieuwd want ik vind het wel een geinig filmpje :-)

  geplaatst op
 • ik verwacht van de PvdA (waar ik zelf actief ben) niet veel soeps. Ik ben niet altijd erg onder de indruk van Provinciale campagnes, maar met name door de moeheid van de afgelopen 2 campagnes (Gemeenteraad en Tweede Kamer) denk ik dat er niet veel ander spannends meer komt. De SP propagandamachine is altijd wel erg snel, prachtig om te zien (jaloersmakend), maar ik vind GroenLinks ook erg sterk de laatste campagnes (de FemFem vond ik prachtig bv)

  geplaatst op
 • Ik vroeg net aan Femke: ben je gelukkig? Antwoord: ik begrijp niet zo goed wat je daarmee bedoelt .... haha.

  SP blijft goed: humor, hip en helder.

  geplaatst op
 • Superviraltje weer van Jan/SP. Hoe de man het doet.. ik weet het niet. Maar ik krijg toch steeds meer een soort van kruising tussen respect en begrip voor hem. Waar vroeger snel de klassificering van 'rooie lul' over mijn lippen rolde, moet ik nu toch echt gaan uitkijken dat ik het zelf niet wordt. Nou, zo'n vaart zal het niet lopen, maar ze zijn in ieder geval leuk bezig daar!

  geplaatst op
 • Deze viral staat deze week op <A >nummer 1 in onze viral friday</A>. Paul plaatste bij die posting nog wat aanvullend nieuws uit de SP nieuwsbrief van vandaag:

  VIRAL MOVIE SP BREEKT ALLE RECORDS: 400.000 VERTONINGEN IN 48 UUR

  De viral movie die de SP heeft ingezet voor de campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen breekt alle records. Bij de introductie van de eerste politieke viral movie, precies een jaar geleden, trok het SP-filmpje in een week 100.000 bezoekers. De nieuwste versie van de viral movie met Jan Marijnissen is in de eerste 48 uur na de lancering door bijna een kwart miljoen mensen maar liefst 400.000 keer bekeken.

  geplaatst op
 • "De nieuwste viral movie die de SP inzet bij de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is een ongekende hit. De videoboodschap met Jan Marijnissen in de hoofdrol, is binnen een week meer dan 1 miljoen keer bekeken. Het breekt daarmee alle records. Nog nooit werd een Nederlandse viral movie zo snel, zo vaak bekeken", aldus de SP.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.