171 miljoen geregistreerde Skype-gebruikers

21 februari 2007, 04:47

171 miljoen geregistreerde Skype-gebruikersAlhoewel ik het idee had dat de belangstelling voor Skype de laatste tijd aan het afnemen was, is er de afgelopen weken weer volop beweging te zien bij de in september 2005 door eBay overgenomen internettelefoonpionier.

Zo maakte het bedrijf deze week bekend dat het Skype Pro heeft gelanceerd in Europa. Daarmee kunnen abonnees voor een vast bedrag van 2 euro per maand gebruik maken van alle beschikbare Skype-diensten (includief het gratis bellen naar vaste nummers). Verder zien we steeds meer Skype (of VoIP)-applicaties geintegreerd in bestaande omgevingen. Denk daarbij aan Second Life en Gouden Gids. Ook aardig zijn applicaties zoals Anothr waarmee RSS-feeds zijn te volgen via Skype.

Wereldwijd telt Skype inmiddels 171 miljoen geregistreerde gebruikers waarbij eind januari 2007 ongeveer 9 miljoen concurrent users (gebruikers die gelijktijdig ingelogd zijn).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Emanuel

  171 miljoen users is niet niks. Daarnaast heb ik sterk het gevoel, dat skype binnenkort weer met wat nieuws komt. Ik meen dat ik afgelopen maand een stuk over skye heb gelezen, in een duits techzine blad.


  21 februari 2007 om 07:22
  Rogier

  Fantastisch iets, maar het wordt tijd dat zij dat Skype-In ook in Nederland ter beschikking gaan stellen (dus dat mensen een ‘gewoon’ Nederlands telefoonnummer bellen en dat je die ontvangt op Skype)! Met de barrieres geslecht bij de OPTA, kunnen ze volgens mij nu direct een serie nummers aanvragen… XS4ALL biedt het al aan…


  21 februari 2007 om 16:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!