IOC overweegt bloggen toe te staan

IOC overweegt bloggen toe te staan
, ING Groep
@evr

Het bloggen door deelnemers aan de Olympische spelen blijft een lastig dilemma voor het IOC. “Athlete blogs bring a more modern perspective to the global appreciation of the games, particularly for a younger audience, and enhance the universality of the games. concludeerde eerder een perscommisie van de IOC, maar merkte daar bij ook op “We don’t want the village turned into a reality TV show during the Olympics. We also want to protect rights that have been sold to sponsors. As of yet we don’t have a clear consensus on it. Bloggen door Olympische spelers is een medialle met een keerzijde zogezegd.

In 2000, 2004 was bloggen strikt verboden, maar in 2006 leken de regels al wat soepeler te worden toegepast, maar mochten de blogs van TVM en Telfort even later toch weer niet.

Probleem is dat de huidige technologie het voor spelers bijzonder makkelijk maakt om zelf ook foto en videomateriaal online te plaatsen en dat nu juist weer gaat bijten met de activiteiten van de sponsors. Als IOC zou je echter een samenwerking met een grote blogpartij (MySpace, Blogger e.d) kunnen aangaan en spelers de mogelijkheid bieden daar met een vaste layout te bloggen inclusief eigen foto- en videomateriaal, maar met verplichte uitingen van (een aantal) sponsors in de zijkolom van het blog. Iemand andere suggesties dit dilemma te doorbreken?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • De exclusiviteit van de Olympische rechten wordt tot het uiterste bewaard. Niet echt gek als je ziet wat bijvoorbeeld NBC ervoor betaalt. Maar we leven in een transparante wereld en het managen van informatie (ook al heb je de rechten) wordt steeds moeilijker. Daarover ging onder meer mijn post over de Superbowl. Daarom kan je als rechthebber maar beter actief met deze nieuwe kanalen aan de slag gaan. Waarom niet samen met Olympische Sponsor Samsung de vlog of the day uitroepen? Het zijn acties uit verdedeging en conservatisme. Maar dat is het IOC niet vreemd.
  Dat ze nu van plan zijn om een soort standaard format in het leven te roepen, laat zien dat ze niet geheel blind zijn voor de maatschappelijke ontwikkelingen.

  geplaatst op
 • Erik, ook Marco weet er al twee jaar een doortimmert blogplan ligt mij het NOC-NSF. Uitganspunt was dat de blogs deels generiek werden onderhouden (sportbonden contentowners) en deels via de gesponsorde mobiele telefoon door de sporters zelf. SGC dus....

  geplaatst op
 • het inderdaad een idee om met een grote blogpartij een website op te zetten waar sporters hun wel weblogs kunnen bijhouden. En dan idd met de olympiche sponsors erop e.d.

  Alleen hoe gaan ze dat aanpakken met bestaande blogs van sporters? Bij de eerstvolgende spelen zullen er meer sporters met een eigen blog/website zijn dan bij de afgelopen spelen.

  geplaatst op
 • Malloten bij IOC, als je ze wil linken dien je dat zelfs schriftelijk aan te vragen :)

  geplaatst op
 • Het is wel een zeer interessante ontwikkeling. Je kunt je afvragen of je de sporters er wel onder kan houden. Het zijn allemaal jonge mensen die veel van huis zijn en weten hoe ze met het thuisfront kunnen communiceren.

  Het IOC zou natuurlijk medailles kunnen afnemen zodra men er achterkomt dat een sporter toch geblogd heeft.

  De OS zijn maar eens in de vier jaar met een bejaard bestuur ze worden geconfronteerd met de technoligische ontwikkelingen die veels te snel gaan

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.