Distributieovereenkomst Warner Music en Dailymotion

22 januari 2007, 12:33

Distributieovereenkomst Warner Music en DailymotionMuziekconcern Warner Music en video uitwisselingssite Dailymotion hebben in een gezamenlijk communiqué in het Franse Cannes hun samenwerking bekend gemaakt op het gebied van video- en muziekclips van Warner Music op Dailymotion.

Dailymotion, momenteel de nr. 2 video uitwisselingssite ter wereld gaat o.a. videoclips van lokale en internationale artiesten, interviews en concerten incl. backstage beelden uitzenden. Dailymotion en Warner Music verdelen evenredig de reclame inkomsten van de muziek uit de catalogus en van user-generated content (video’s die gebruik maken van de muziek van Warner Music).

Thierry Chassagne van Warner Music Frankrijk is erg content met de partnership en ziet uit naar de geweldige mogelijkheden om interactiviteit te creëren tussen internetgebruikers en artiesten. Vorig jaar sloot Warner Music Group al een overeenkomst met YouTube. Het is nog onduidelijk of deze overeenkomst op het spel staat, daar YouTube vertraging had opgelopen met de implementatie van software ter bescherming van auteursrecht.

Bron: TF1

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!