P&G lanceert online community voor vrouwen

P&G lanceert online community voor vrouwen

P&G lanceert online community voor vrouwenNadat Procter & Gamble vorig jaar is gestart met Vocalpoint, een community van invloedrijke moeders, lanceerde het afgelopen week de online vrouwencommunity Capessa. De website, ontwikkeld door P&G Productions (PGP) in samenwerking met Yahoo! en de Zizo Group, moet een online communtity worden waar vrouwen hun verhalen, ideeen en tips over verschillende aspecten van het leven met elkaar delen.

Capessa is gelanceerd als onderdeel van Yahoo! Health en biedt o.a. Capessa Expertblogs (Sharing the Wisdom of Women) en Capessa Groups (Share, Connect & Inspire). Beide dit keer wel ondersteund met RSS-feeds.

Online communities voor vrouwen zijn populair lijkt het. Eerder deze week verwezen we ook al naar het Nederlandse Casa Libelle. Net als Peter Olsthoorn heb ik overigens ook wel wat kritische aantekeningen bij Capessa. Niet alleen is het taalgebruik af en toe veel te glad (of zou dit typisch Amerikaans zijn?), het verbaasd me ook dat ik als gebruiker geen duidelijke aanwijzingen krijg dat Procter & Gamble achter de community zit (in kleine letters onder aan de pagina vind je een tekstuele aanwijzing dat het platform is geproduceerd door Procter & Gamble Productions, Inc.). Weet niet, maar ik denk dat ze daarvoor nog wel op de vingers worden getikt!


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Ik kwam afgelopen week Experience Old Spice tegen, met ook in kleine letters een vermelding van P&G. De site werd zwaar gepromoot op Kotaku, één van de grotere game weblogs wereldwijd.

  geplaatst op
 • Moedige stappen... Waarschijnlijk wel de laatste stuiptrekkingen om contact te krijgen met de dames?
  P&G gaat het niet volhouden om de consumer relation te onderhouden.. Ik denk dat veel van dit soort grootschaligen terug in de value chain worden gedrukt. Kunst voor P&G is om de productiecapaciteit open te stellen voor merken/mensen/bedrijven die wel de relatie met consumenten kunnen onderhouden.. Focus je op je ECHTE kracht.. Innovatie, research, distributie, productie

  geplaatst op
 • Zie ook mijn bericht], er is bewust gekozen om Capessa een neutrale uitstraling (lees; niet P&G dus onafhankelijk) te geven.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.