Xbox brengt live TV

8 januari 2007, 07:57

Xbox brengt live TV

Eerder meldde ik al dat het Microsoft menens is in de strijd om de huiskamer. Via de Xbox is het sinds november mogelijk om Video on Demand te bekijken. Op de CES kwam daar vannacht een belangrijke toevoeging bij: voor de kerst van 2007 komt Microsoft met live TV op zijn Xbox. Microsoft zal hier uiteraard IPTV formaat voor gebruiken en is al in onderhandeling met meerdere content providers.

Engagdet kwam met de eerste beelden van de user interface van IPTV op de Xbox.

In zijn lang verwachte speech vertelde Bill Gates vooral over de samenhang tussen de verschillende apparaten (Zune, Mediacenter, Xbox), die vindt plaats vanuit content (films, TV, games) en vanuit community. De criticasters die de doorbraak van interactieve TV en zelfs compleet geconvergeerde content bestreden met het argument dat de PC toch op kantoor staat en de TV in de huiskamer, hebben de gameconsole in deze strijd compleet over het hoofd gezien. Microsoft demonstreerde Live Messenger op de Xbox. Daarmee is de relevantie van het (originele) platform praktisch niet bestaand. De Xbox kan van alles zijn: gameconsole, TV, videorecorder, social network inclusief (video)chatten, stereotoren, telefoon en waarschijnlijk nog veel meer.

food expert | trend watcher | speaker | author | podcast host | newsletter: Gijsbregt fileert | de Buik

Categorie
Tags

6 Reacties

  ronaldtervoert

  @ gijsbrecht: (nog de beste wensen ;-))

  Zoals je weet geloof ik erg in deze bovenstaande combinatie, ondanks dat deze duurder is dan en set up box van een telco, wat meer vergt van de consument, etc. Maar, wat kunnen we er mee in Nederland? Hebben we toegang tot alleen Amerikaanse content of ook NL? Weet je daar wat meer over?


  8 januari 2007 om 08:35
  ronaldtervoert

  @albert: absoluut een kanshebber. We moeten nog even een paar maanden gedulde hebben, nietwaar?


  8 januari 2007 om 08:40
  Gijsbregt

  @ Ronald

  Net als de VoD service van Xbox Live, zal de IPTV eerst in de VS uitgerold worden. Daar worden nu ook de contentdeals gemaakt. Maar de Xbox wordt als hardware toegerust op TV, dat is een belangrijke constatering. Daarnaast zal (bij gebleken succes) de rest van de wereld rap volgen.


  8 januari 2007 om 08:45
  Gijsbregt

  @ Albert,

  Nbed zorgt ervoor dat content op elk device getoond kan worden en is daarmee hetzelfde als elk andere media asset management systeem. Alleen zit hier ook de commerciële kant (fees en advertising) afgedekt. Of mis ik nu iets?


  8 januari 2007 om 08:51
  Gijsbregt

  Macworld zit er aan te komen Albert, we weten snel meer.


  8 januari 2007 om 09:30
  tino

  Hoe kan ik nou TV kijken op mij xbox?


  4 januari 2009 om 12:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!