NU.nl nieuwslezer 2.03

19 december 2006, 11:08

RSS-feeds en RSS-readers kunnen op meerdere manieren worden ingezet. Vorige maand schreef ik een stukje over de vakantieplanner van Vakantiediscounter. Een leuke en tevens succesvolle spin-off van de standaard nieuwslezers en “notifiers”.

Een van de eerste Branded RSS nieuwslezers in Nederland was van NU.nl. Simpel, handig en net zo makkelijk te downloaden als te verwijderen. NU.nl heeft een nieuwe versie van deze nieuwslezer. 2.03. Deze versie heeft een overzichtelijker instellingenmenu en feeds laden sneller dan in de vorige versie.

De leukste toevoeging is een ingebouwde screensaver. In deze screensaver worden de laatste actuele foto’s van lezers weergegeven, terwijl actuele nieuwsitems uit de nieuwslezer in een tickertape voorbij komen. De screensaver is in te stellen via het instellingenmenu. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over deze nieuwe functionaliteit en de verbeterde usability. Wie is het wel/niet met me eens?

De promotie van de nieuwslezer zal waarschijnlijk ergens begin 2007 van start gaan, dus alle feedback is welkom.

Ernst Dirkzwager
Country Manager Nederland bij Readpeak

Ernst Dirkzwager is sinds juli 2007 blogger bij Marketingfacts. Na jaren in videoadvertising is hij sinds januari 2024 Country Manager voor Readpeak. Readpeak is een native advertising platform met een premium 2 premium approach.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!