NU.nl nieuwslezer 2.03

19 december 2006, 11:08

RSS-feeds en RSS-readers kunnen op meerdere manieren worden ingezet. Vorige maand schreef ik een stukje over de vakantieplanner van Vakantiediscounter. Een leuke en tevens succesvolle spin-off van de standaard nieuwslezers en “notifiers”.

Een van de eerste Branded RSS nieuwslezers in Nederland was van NU.nl. Simpel, handig en net zo makkelijk te downloaden als te verwijderen. NU.nl heeft een nieuwe versie van deze nieuwslezer. 2.03. Deze versie heeft een overzichtelijker instellingenmenu en feeds laden sneller dan in de vorige versie.

De leukste toevoeging is een ingebouwde screensaver. In deze screensaver worden de laatste actuele foto’s van lezers weergegeven, terwijl actuele nieuwsitems uit de nieuwslezer in een tickertape voorbij komen. De screensaver is in te stellen via het instellingenmenu. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over deze nieuwe functionaliteit en de verbeterde usability. Wie is het wel/niet met me eens?

De promotie van de nieuwslezer zal waarschijnlijk ergens begin 2007 van start gaan, dus alle feedback is welkom.

Ernst Dirkzwager
Head of Sales Benelux bij Outbrain

Ernst Dirkzwager is sinds juli 2022 Head of Sales Benelux bij Outbrain, een toonaangevend aanbevelingsplatform voor het open web. Dirkzwager optimaliseert met zijn team en partners oplossingen voor Native Advertising, waarmee adverteerders en agencies in staat zijn hun KPI’s te behalen op het gebied van branding, awareness, ROAS en Cost per action. Dirkzwager heeft ruim vijftien jaar ervaringen in de wereld van online advertising strategie en contextueel adverteren.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!