Sony wil ook content via PSP bieden

18 december 2006, 12:33

Eerder gaf ik al aan dat Microsoft bezig is om haar content te distrisbueren via haar gameconsole, de Xbox. Nu heeft Sony hetzelfde ingenieuze idee opgevat, zo laat de Financial Times weten. Klein verschil, naast hardware en software heeft Sony een complete bibliotheek met content. Tweede belangrijke verschil is dat Sony zijn PlayStation Portable (PSP) hiervoor wil gebruiken. Daarmee wordt de PSP, die eerder onder meer ook al reisgidsen voor onderweg aanbood, een serieuze concurrent voor de iPod. De befaamde memorystick moet de verbinding op gaan leveren tussen het web en de PSP zelf. Er komt een stick van 4Gb om 10 films op te kunnen slaan. Deze levert dan de verbinding op met de 20 miljoen verkochte PSP’s en alle nog te verkopen PSP’s.

Uiteraard werkt de PSP alleen met de memorystick en is dit een mogelijke duw voor dit toch niet al te populaire systeem om data mee op te slaan. In ieder geval leidt de exclusiviteit tot het feit dat Sony de gehele keten van ontwikkeling tot het afspeelmoment kan controleren en daarme de prijzen kan bepalen. Die zijn over het algemeen niet laag bij Sony. Voor distributie wordt op dit moment wel gezocht naar samenwerking met algemene platforms (zoals Amazon’s Unbox). Uiteraard wordt de nummer videodownloadsite, iTunes, overgeslagen.

Wederom een bevestiging dat de strijd om het bereiken van de consument, zowel in de huiskamer als daarbuiten, niet per se de geëikte winnaars (digitale) TV en mobiel zal opleveren. De markt van digital downloads, zeker voor grotere bestanden zoals film, ligt nog compleet open. De DVD lijkt het inmiddels te gaan afleggen, maar zijn opvolger en zeker het daarbij horende platform en de vorm van distributie zijn nog onbekend.

food expert | trend watcher | speaker | author | podcast host | newsletter: Gijsbregt fileert | de Buik

Categorie
Tags

1 Reactie

    Kjeld Kahn

    Net zoals alle mobiele telefoons en PlayStation 2, PSP, Wii en de Xbox 360 hebben al deze devices al toegang tot onze diensten via de mobiele portal OPNR.com (alleen mobile en devices). Dus heb je een PSP of Wii probeer het eens.


    18 december 2006 om 13:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!